Micul dejun sănătos: omletă simplă sau sandvici cu şuncă
Micul dejun este considerat principala masă a zilei. Nutriţioniştii spun că persoanele care nu sar peste această masă a zilei prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de diabet, obezitate sau boli de inimă şi nu acuză stări de anxietate şi irascibilitate.
Cu toate acestea, medicii atrag atenţia că, deşi micul dejun oferă energie organismului, masa nu trebuie să fie bogată în grăsimi şi kilocalorii. Omleta poate deveni uşor nedigerabilă pentru organism dacă la pregătirea ei, pe lângă ouă, mai adăugăm brânză sau caşcaval, salam, cârnăciori sau şuncă. Un astfel de amestec depăşeşte 1.000 de kilocalorii. Medicii spun că o astfel de omletă nu oferă corpului energie, ci, dimpotrivă, îl oboseşte.
Citeşte mai multe despre un mic dejun sănătos pe www.gandul.info.