- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- VENEŢIA, (07.03.2014, 16:34)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Micul Pompei" a fost descoperit în nord-estul Veneţiei
Cel mai mare şi mai bine păstrat complex funerar roman, supranumit "Micul Pompei" şi descoperit în Italia, a fost adus la suprafaţă în timpul unor săpături arheologice realizate la 70 de kilometri, în nord-estul Veneţiei, au anunţat vineri cercetătorii.
Urmărește
471 afișări
"Micul Pompei" a fost descoperit în nord-estul Veneţiei
Un monument impunător din secolul al III-lea e.n. a fost situat în afara zidurilor antice a ceea ce a fost odinioară colonia romană Iulia Concordia, situată în prezent în oraşul Concordia Sagittaria, din regiunea Veneto, conform ansamed.info.
Situl arheologic a fost comparat cu "un mic Pompei inundabil", deoarece acest complex funerar a fost inundat în secolul al V-lea e.n. Această catastrofă naturală care a însemnat, totodată, salvarea sitului, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul coloniei Pompei, îngropată în lavă după erupţia vulcanului Vezuviu, în anul 79 e.n.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
În secolul al V-lea, inundaţiile au acoperit regiunea cu pietriş şi sedimente, astfel încât structurile antice au devenit inaccesibile şi invizibile vreme de 1.500 de ani.
În complex au fost descoperite două sarcofage, în apropierea unui podium înalt de aproape doi metri şi cu o lungime de şase metri, pe care se află două sarcofage, precum şi baza unui al treilea astfel de monument funerar.
Arheologii au descoperit, de asemenea, rămăşiţele unei necropole din secolul I î.e.n.
Săpăturile arheologice sunt finanţate de Regiunea Veneto, cu fonduri acordate de Uniunea Europeană, sub direcţia autorităţii pentru moştenire arheologică din Veneto.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina