- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.12.2010, 15:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mierea - hrană pentru corp şi suflet
Cu două mii de ani în urmă, atleţii greci mâncau foarte multă miere în timpul antrenamentelor pentru Olimpiadă, fiind conştienţi de aportul de energie adus de acest aliment, care contribuie la creşterea performanţei. De atunci, mierea s-a dovedit a fi hrană atât pentru corp, cât şi pentru suflet.
Urmărește
272 afișări
Mierea - hrană pentru corp şi suflet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Astfel, mierea conţine glucoză şi fructoză, care produc energie, stocată în ficat, potrivit dailymail.co.uk.
Pentru o mai bună rezistenţă a organismului este importantă menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge. Astfel, persoanele cu cele mai mari rezerve de glicogen rezistă mai bine la testele de rezistenţă şi la cursele contra cronomentru şi se simt mai puţin obosite.
O linguriţă de miere are 22 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de zahăr conţine 15. Dar mierea este mult mai sănătoasă, deoarece conţine părţi egale de glucoză şi fructoză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, o linguriţă de miere neprocesată administrată înainte de culcare ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului.
Hipocrat, părintele medicinei moderne, mânca zilnic miere şi o folosea pentru tratarea inflamaţiilor şi a sifilisului. Într-adevăr, mierea ajută la creşterea imunităţii şi are efect antibacterial atât intern, cât şi extern, grăbind vindecarea.
Cercetările doctorului Shone Blair, de la Universitatea din Sydney, au arătat că mierea este un pansament indicat pentru tratarea rănilor.
De asemenea, mierea este bună pentru tratarea inflamaţiilor, a parodontozei, ulceraţiilor de pe picioare, a psoriazisului, eczemelor şi combate durerile la nivelul articulaţiilor.
Mierea mai poate fi folosită pentru tratarea simptomelor imunităţii scăzute, cum ar fi oboseala, infecţiile repetate, alergiile şi răceala.
Mierea conţine vitamine, minerale, aminoacizi şi bioflavonoide, care ajută funcţionarea sistemului imunitar. O cantitate mică - câteva linguriţe - de miere administrată zilnic duce la creşterea calităţii somnului, lucru care ajută sistemul imunitar.
De asemenea, mierea are un uşor efect laxativ, mai ales în cazul constipaţiei şi balonării apărute ca urmare a unei diete bogate în alimente procesate şi sărace în fructe şi legume.
Mierea ajută bacteriile prietenoase din stomac la digestie şi este bună pentru cei care suferă de sindrom de colon iritabil. În cazul ulcerului gastric se recomandă o cantitate de două linguriţe de miere de trei ori pe zi.
Mai mult, mierea este un bun diuretic şi ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi şi încheieturi. Mai poate ajuta la reducerea inflamaţiilor în toate zonele corpului.
Răcelile sunt provocate de virusuri, iar mierea este un antiviral natural. Într-un studiu al Facultăţii de medicină din statul american Pennsylvania s-a dovedit că mierea este mult mai eficace decât celelalte remedii antirăceală.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe