Misteriosul ou de sticlă găsit după erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii - FOTO, VIDEO

Erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii, de săptămâna trecută, a lăsat în urmă un "ou" misterios pentru care oamenii de ştiinţă înceacă încă să găsească o explicaţie.

Urmărește
70771 afișări
Imaginea articolului Misteriosul ou de sticlă găsit după erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii - FOTO, VIDEO

Misteriosul ou de sticlă aruncat în erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii (Imagine: USGS Hawaiian Volcano Observatory)

Potrivit Daily Mail, obiectul ciudat este gol în interior, are o "coajă" sticloasă şi seamănă cu aşa numitele "Lacrimi ale lui Pele", formaţiuni geologice asociate de locuitorii din regiune cu Pele, zeiţa vulcanului.

"Lacrimile lui Pele" se formează atunci când fragmente mici de lavă se răcesc rapid şi ajung "lacrimi" de sticlă. Cu toate acestea bizara descoperire ar fi altceva deoarece, spun experţii, nu pare să se fi format în acelaşi mod.

Vulcanul Kilauea, unul dintre cei mai activi din lume, face ca exploziile de lavă să fie frecvente, însă oamenii de ştiinţă spun că nu au mai văzut niciodată ceva similar cu neobişnuitul obiect. Oul sticlos, găsit de geologul Tim Orr, de la Observatorul Vulcanic din Hawaii este negru, lucios, are formă ovaloidă şi măsoară 1,27 de centimetri. Experţii atrag atenţia mai ales asupra  "cojii" fragile, care totuşi a rezistat unei erupţii puternice.

Tocmai "faptul ca este gol este cu adevărat interesant", a declarat Tim Orr. Acesta presupune că obiectul misterios s-ar fi format când lacul de lava al vulcanului ar fi fost încă în mişcare, atunci când expulza materie.

"E un fel de balon" a explicat, la rândul său, geologul Janet Babb, purtător de cuvânt la Hawaiian Volcano Observatory. "E gol în interior, cu coaja subţire, sticloasă şi foarte fragilă", a adăugat el, pentru Huffington Post.
 

"După ştiinţa mea, este singurul obiect de acest fel care s-a format vreodată", a comentat Tim Orr.

Vulcanul Kilauea din Hawaii a ajuns în ultimii ani un loc pe care mulţi turişti l-au trecut în agenda cu locaţii demne de vizitat, tocmai pentru spectacolul pe care îl oferă formaţiunile rezultate din contactul lavei cu apa oceanului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici