- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.03.2022, 06:09)
- Sorina Văleanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moderna se pregăteşte să proiecteze şi să testeze 15 vaccinuri care ar putea combate următoarea pandemie
Compania farmaceutică, Moderna, a dezvăluit, luni seara, angajamentele şi programele despre care a spus că o vor pregăti pentru a produce rapid doze de vaccin în cazul unei viitoare epidemii. Aceasta a precizat că, până în 2025, îşi propune să înceapă testele, în stadii incipiente, ale vaccinurilor care vizează 15 agenţi patogeni de mare prioritate identificaţi de autorităţile sanitare mondiale.
Urmărește
1910 afișări
Moderna se pregăteşte să proiecteze şi să testeze 15 vaccinuri care ar putea combate următoarea pandemie
„Ideea este de a începe testele de fază incipientă pentru fiecare dintre vaccinuri în următorii trei ani, pentru a identifica nivelul de doză adecvat. Acest lucru ar permite companiei să treacă, rapid, la testele din stadiile ulterioare, dacă va fi nevoie.”, a spus directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel.
„Este vorba de o economie de timp de aproximativ patru luni”. „Gândiţi-vă la ce s-ar fi întâmplat dacă vaccinul [Covid-19] ar fi fost lansat, în SUA, nu în decembrie [2020], ci la mijlocul lunii septembrie. Am fi reuşit să protejăm o mulţime de persoane cu risc ridicat înainte de acea iarnă teribilă. Aşa că patru luni reprezintă o mare diferenţă”, a mai adăugat Bancel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Studiile de fază unu, din stadiul incipient, necesită un număr relativ mic de subiecţi şi sunt concepute pentru a identifica doza adecvată care să fie testată în cadrul unor studii mai ample. Studiile de amploare, din etapa ulterioară, ar trebui să fie efectuate atunci când o boală este deja răspândită, astfel încât compania să poată testa eficacitatea vaccinului la prevenire, relatează Aleph News.
Compania va căuta parteneri pentru aceste programe, însă a menţionat că, în acelaşi timp, va dezvolta singură vaccinurile pentru orice boală pentru care nu va găsi parteneri.
Anunţul vine în contextul în care Moderna şi, în general, industria vaccinurilor, se îndreaptă spre o poziţie postpandemică. Discuţiile despre planurile de pregătire pentru o viitoare pandemie le reamintesc investitorilor rolul pe care Moderna l-a jucat în actuala pandemie, dar şi probabilitatea ca virusul Covid-19 să nu fie ultimul agent patogen care va ameninţa omenirea.
Ca parte a angajamentului de a efectua teste de fază 1 ale vaccinurilor împotriva celor 15 agenţi patogeni, extraşi dintr-o listă păstrată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o altă listă întocmită de Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii, Moderna a declarat că laboratoarele academice şi guvernamentale, din întreaga lume, vor putea utiliza un sistem care va permite realizarea rapidă a prototipurilor de vaccinuri cu ARN mesager (ARNm).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: O rachetă abandonată a lovit Luna
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe