- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.02.2017, 07:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Modificarea embrionilor umani, o soluţie pentru prevenirea afecţiunilor ereditare grave
Procedura de editare genetică ar putea fi permisă în viitor pentru evitarea trasmiterii ereditare a bolilor grave.
Urmărește
445 afișări
Modificarea embrionilor umani, o soluţie pentru prevenirea afecţiunilor ereditare grave (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)
Conform celor două instituţii ştiinţifice prestigioase din Statele Unite ale Americii, embrionii umani, spermatozoizii şi ovulele ar putea fi modificate genetic pentru eliminarea genelor care provoacă boli grave, scriu cei de la CSID.
Raportul realizat de National Academy of Science şi National Academy of Medicine din Statele Unite ale Americii susţine că procedura este „extrem de iligioasă” deoarece orice modificare genetică este preluată de viitoarele generaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
„Tehnologia ar putea depăşi o limită etică inviolabilă”, conform raportului.
Cercetătorii susţin că sunt necesare mai multe teste clinice înainte ca terapia să fie aplicată pe oameni. Dar dacă procedura va fi considerată sigură şi eficientă, aceasta va fi utilizată în vitor în cazuri excepţionale, notează The Guardian, citat de Descoperă.ro.
„Am identificat un set strict de criterii care, dacă vor fi respectate, vor permite începerea testelor clinice”, spune Alta Charo, profesor de drept şi bioetică.
Conform raportului modificarea embrionilor, a spermatozoizilor şi a ovulelor va fi utilizată doar în cazul afecţiunilor grave când nu mai există o altă alternativă.
În cadrul unui studiu publicat în revista Nature Cummunications, experţii de la Universitatea Washington din Seattle au utilizat modificarea genetică pentru a îndepărta genele responsabile pentru distrofia musculară la şoarecii adulţi.
„Suntem departe de aplicarea clinică a inovaţiei, însă rezultate acestui studiu sunt remarcabile”, spune Darrem Griffin, genetician din cadrul Universităţii Kent.
Citeşte şi: Nokia va relansa îndrăgitul model 3310
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe