Montignac a prezentat, la Bucureşti, câteva din secretele dietei sale

Nutriţionistul francez Michel Montignac a prezentat, marţi, la seminarul "Mănânc, slăbesc şi mă menţin", susţinut la Bucureşti, elementele de bază ale celebrei diete care îi poartă numele, explicând că obezitatea nu este determinată de cantitatea de alimente consumate, ci de calitatea acestora.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Montignac a prezentat, la Bucureşti, câteva din secretele dietei sale

Michel Montignac a prezentat, marţi, la Bucureşti, câteva din secretele dietei ce îi poartă numele

"Mănânc, slăbesc şi mă menţin" propune o versiune actualizată a cărţii care l-a făcut celebru pe Michel Montignac. Această ediţie nouă oferă soluţia perfectă pentru cei care vor să slăbească, să îşi menţină greutatea sau pur şi simplu să se simtă în formă fără să renunţe la plăcerile gastronomiei.

Montignac a spus că regimul care îi poartă numele nu este neapărat o dietă, ci "o filosofie nutriţională". Acesta a ţinut să sublinieze, pe parcursul conferinţei, că obezitatea nu este nici rezultatul consumului exagerat de alimente, nici rezultatul sedentarismului.

"Oamenii activi sunt mai graşi decât sedentarii", a spus Michel Montignac. De asemenea, acesta a spus că alimentele consumate nu sunt direct legate de obezitate.

Montignac a menţionat că, în ţări precum Rusia şi Arabia Saudită, unde regimul alimentar are un nivel scăzut de grăsimi, rata obezităţii este mare.

Mai mult, la nivel mondial, aportul energetic al dietei este mai mic decât cel din trecut, dar rata obezităţii este mai mare, a remarcat acesta. "Nu numai că mâncăm mai puţin şi ne îngrăşăm mai mult, suntem cu 20% sub recomandările nutriţioniştilor", a mai spus Montignac.

Acesta a subliniat faptul că, pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutriţionistul trebuie să ia în calcul glicemia şi nivelul de insulină. Potrivit nutriţionistului, insulina şi insulinismul constituie factorii luării în greutate.

De altfel, regimul Montignac, care l-a făcut celebru pe nutriţionist, se bazează pe un indice glicemic, ce ierarhizează fiecare glucidă pe o scară, luând ca etalon glucoza. Astfel, nutriţionistul a asociat calitatea alimentelor cu gradul de obezitate al indivizilor, analizând în timpul conferinţei şi dieta americanilor, etichetaţi, potrivit unor studii, drept "campionii obezităţii". Montignac a inclus cartofii prăjiţi şi floricelele, dar şi hrana procesată, în grupul alimentelor "periculoase" pentru siluetă.

Metoda Montignac a fost publicată prima dată în 1986. Ideea de bază a acestei metode este, potrivit nutriţionistului, faptul că anumite alimente cu indice glicemic ridicat sunt responsabile pentru creşterea în greutate. Principiul de bază al regimului Montignac este alegerea alimentelor, fiind, potrivit experţilor, singurul program alimentar echilibrat. De asemenea, regimul Montignac este compatibil cu toate culturile, fiind uşor de urmat.

Michel Montignac s-a născut în 1944, în Franţa. S-a confruntat cu probleme legate de greutate încă din copilărie. "Ca mulţi dintre cititorii mei sunt un fost «gras», fiul unui obez (ceea ce subliniază factorul ereditar), iar la opt ani, eu însumi eram obez", mărturiseşte Montignac. De aceea, acesta şi-a concentrat activitatea pe identificarea unei metode care să îi permită să slăbească fără a-şi pune sănătatea în pericol. Cercetările sale au vizat în special tratamentul diabetului, având în vedere faptul că, potrivit studiilor, 80% dintre pacienţi suferă şi de obezitate. S-a demonstrat, de asemenea, că un consum exclusiv de alimente cu nivel glicemic scăzut ameliora starea de sănătate a bolnavilor de diabet. Prima persoană care a verificat eficienţa acestei diete a fost însuşi autorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici