- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (05.05.2009, 14:27)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Montignac a prezentat, la Bucureşti, câteva din secretele dietei sale
Nutriţionistul francez Michel Montignac a prezentat, marţi, la seminarul "Mănânc, slăbesc şi mă menţin", susţinut la Bucureşti, elementele de bază ale celebrei diete care îi poartă numele, explicând că obezitatea nu este determinată de cantitatea de alimente consumate, ci de calitatea acestora.
Urmărește
130 afișări
Michel Montignac a prezentat, marţi, la Bucureşti, câteva din secretele dietei ce îi poartă numele
"Mănânc, slăbesc şi mă menţin" propune o versiune actualizată a cărţii care l-a făcut celebru pe Michel Montignac. Această ediţie nouă oferă soluţia perfectă pentru cei care vor să slăbească, să îşi menţină greutatea sau pur şi simplu să se simtă în formă fără să renunţe la plăcerile gastronomiei.
Montignac a spus că regimul care îi poartă numele nu este neapărat o dietă, ci "o filosofie nutriţională". Acesta a ţinut să sublinieze, pe parcursul conferinţei, că obezitatea nu este nici rezultatul consumului exagerat de alimente, nici rezultatul sedentarismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
"Oamenii activi sunt mai graşi decât sedentarii", a spus Michel Montignac. De asemenea, acesta a spus că alimentele consumate nu sunt direct legate de obezitate.
Montignac a menţionat că, în ţări precum Rusia şi Arabia Saudită, unde regimul alimentar are un nivel scăzut de grăsimi, rata obezităţii este mare.
Mai mult, la nivel mondial, aportul energetic al dietei este mai mic decât cel din trecut, dar rata obezităţii este mai mare, a remarcat acesta. "Nu numai că mâncăm mai puţin şi ne îngrăşăm mai mult, suntem cu 20% sub recomandările nutriţioniştilor", a mai spus Montignac.
Acesta a subliniat faptul că, pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutriţionistul trebuie să ia în calcul glicemia şi nivelul de insulină. Potrivit nutriţionistului, insulina şi insulinismul constituie factorii luării în greutate.
De altfel, regimul Montignac, care l-a făcut celebru pe nutriţionist, se bazează pe un indice glicemic, ce ierarhizează fiecare glucidă pe o scară, luând ca etalon glucoza. Astfel, nutriţionistul a asociat calitatea alimentelor cu gradul de obezitate al indivizilor, analizând în timpul conferinţei şi dieta americanilor, etichetaţi, potrivit unor studii, drept "campionii obezităţii". Montignac a inclus cartofii prăjiţi şi floricelele, dar şi hrana procesată, în grupul alimentelor "periculoase" pentru siluetă.
Metoda Montignac a fost publicată prima dată în 1986. Ideea de bază a acestei metode este, potrivit nutriţionistului, faptul că anumite alimente cu indice glicemic ridicat sunt responsabile pentru creşterea în greutate. Principiul de bază al regimului Montignac este alegerea alimentelor, fiind, potrivit experţilor, singurul program alimentar echilibrat. De asemenea, regimul Montignac este compatibil cu toate culturile, fiind uşor de urmat.
Michel Montignac s-a născut în 1944, în Franţa. S-a confruntat cu probleme legate de greutate încă din copilărie. "Ca mulţi dintre cititorii mei sunt un fost «gras», fiul unui obez (ceea ce subliniază factorul ereditar), iar la opt ani, eu însumi eram obez", mărturiseşte Montignac. De aceea, acesta şi-a concentrat activitatea pe identificarea unei metode care să îi permită să slăbească fără a-şi pune sănătatea în pericol. Cercetările sale au vizat în special tratamentul diabetului, având în vedere faptul că, potrivit studiilor, 80% dintre pacienţi suferă şi de obezitate. S-a demonstrat, de asemenea, că un consum exclusiv de alimente cu nivel glicemic scăzut ameliora starea de sănătate a bolnavilor de diabet. Prima persoană care a verificat eficienţa acestei diete a fost însuşi autorul.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe