- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (17.12.2009, 12:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moş Crăciun, un exemplu negativ pentru sănătate
Moş Crăciun oferă un exemplu negativ în materie de sănătate, având burtă şi deplasându-se mereu într-o sanie, deşi ar trebui să ţină regim şi să meargă pe jos sau cu bicicleta, potrivit unui studiu realizat de un cercetător australian, publicat, joi, în British Medical Journal.
Urmărește
154 afișări
Moş Crăciun, un exemplu negativ pentru sănătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Pe plan epidemiologic, există o corelaţie între ţările care îl venerează pe Moş Crăciun şi cele în care rata obezităţii la copii este ridicată", a declarat Nathan Grills, un specialist australian în domeniul sănătăţii publice. El consideră însă că este "prematur" să se stabilească un raport de cauzalitate, chiar dacă imaginea lui Moş Crăciun promovează mesajul, în opinia sa, potrivit căruia "obezitatea este sinonimă cu buna dispoziţie şi cu jovialitatea".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Nathan Grill reaminteşte, în studiul său, tradiţia din anumite ţări conform căreia oamenii lasă noaptea pe masă, multe prăjituri şi brandy pentru Moş Crăciun, acestea având un efect negativ asupra siluetei Moşului dar şi pentru "obezitatea parentală". În opinia cercetătorului australian, oamenii ar trebui încurajaţi să împartă mai degrabă cu renii lui Moş Crăciun, porţiile de morcovi şi de ţelină care sunt lăsate noaptea afară, pentru aceştia, în faţa casei.
În studiul său, cercetătorul australian a remarcat că, pe anumite cărţi poştale, Moş Crăciun încă mai apare fumând pipă. "Putem uşor să ne imaginăm raţionamentul unui copil de 12 ani: «Moşul fumează, trebuie să aibă deja 99 de ani, dar încă nu murit din cauza unui cancer la plămâni»".
Moş Crăciun ar putea fi acuzat şi de anumite activităţi periculoase, mai ales că nu îşi pune niciodată centura de siguranţă, nici nu poartă cască de protecţie atunci când călătoreşte în jurul Pământului, în sania lui trasă de reni zburători.
În această perioadă marcată de pandemia de gripă, riscul ca el să contracteze sau să propage virusul H1N1 - prin intermediul dublurilor sale care mişună pe străzi şi în centrele comerciale - este cât se poate de real. "Moş Crăciun este un potenţial focar de maladii infecţioase", a declarat Nathan Grills, care citează un studiu care susţine că, în medie, oamenii "strănută sau tuşesc în prezenţa lui de până la 10 ori pe zi".
Expertul australian s-a arătat contrariat de faptul că angajarea unui actor de figuraţie în rolul lui Moş Crăciun nu este însoţită de un control al stării lui de sănătate, mărturisind propria lui experienţă din acest domeniu. "Eram sărutat sau luat în braţe de fiecare dată de copiii care aveau nasul înfundat şi nimeni nu mi-a dat vreodată ceva cu care să-mi şterg obrajii între doi clienţi", potrivit unuia dintre cei care au experimentat rolul de Moş Crăciun.
Acelaşi Nathan Grills propune o nouă imagine a lui Moş Crăciun, aceea a unui bărbat svelt, care face mult sport pentru a se antrena în vederea efortului dur care îl aşteaptă pe 24 decembrie.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Banii îți aduc fericirea dacă îi cheltui pentru binele altora. Cei cu venituri mari sunt fericiți când cumpără cadouri pentru alții
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe