- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (13.03.2009, 18:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Multe din produsele cosmetice pentru bebeluşi conţin agenţi cancerigeni
Mai mult de jumătate dintre mărcile de şampoane, loţiuni de corp şi alte produse cosmetice pentru bebeluşi care au fost analizate de un grup de experţi medicali americani conţin mici cantităţi de substanţe cancerigene, informează washingtonpost.com.
Urmărește
138 afișări
Multe din produsele cosmetice pentru bebeluşi conţin agenţi cancerigeni
Produsele unora dintre firmele cu renume din industrie conţin formaldehidă sau 1,4 - dioxan sau ambele substanţe, potrivit asociaţiei non-profit Campain for Safe Cosmetics.
Aceste substanţe chimice, despre care The Environmental Protection Agency a declarat că sunt probabil cancerigene, nu au fost adăugate intenţionat în produse şi nu sunt afişate pe eticheta acestora. În schimb, ele par să fie produşi secundari apăruţi în urma procesului de fabricaţie. Formaldehida ia naştere atunci când celelalte substanţe chimice din produs se descompun în timp, iar 1,4-dioxanul se produce atunci când agenţii spumanţi se combină cu oxidul de etilen sau alte produse similare petrochimice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Autorii studiului au testat 48 de produse de baie pentru bebeluşi, printre care s-au numărat spumante de baie şi şampoane. Dintre acestea, 32 conţineau mici cantităţi de 1,4-dioxan, 23, mici cantităţi de formaldehidă, iar 17, ambii compuşi cancerigeni.
Companiile care produc şi comercializează produsele testate de grupul Campain for Safe Cosmetics au declarat că ele respectă standardele guvernamentale.
Uniunea Europeană a interzis folosirea 1,4-dioxanului în fabricarea produselor de îngrijire personală, dar administraţia pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor din Statele Unite (Food and Drug Administration, FDA) nu a stabilit limitele maxime pentru concentraţia acestei substanţe în produsele cosmetice. Organizaţia americană continuă să susţină că micile cantităţi descoperite nu sunt dăunătoare.
Un studiu din 1982 realizat chiar de către FDA indica faptul că 1,4-dioxanul poate să pătrundă în epiderma umană atunci când este inclus în compoziţia unui produs cosmetic.
Avocaţii asociaţiilor de sănătate acuză autorităţile federale americane că nu au luat în considerare efectul cumulativ al substanţelor prezente în produsele cosmetice. Ei au adăugat că studiile guvernamentale nu au examinat efectele expunerii la aceste substanţe, pe o perioadă mai lungă de timp, a celor mai vulnerabile persoane, bebeluşii şi copiii.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe