- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (13.01.2010, 17:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mutaţia unei gene asociate cu longevitatea protejează împotriva senilităţii
Mutaţia unei gene asociate cu longevitatea împiedică degradarea memoriei şi apariţia demenţei în cazul persoanelor în vârstă, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), care oferă o nouă abordare în tratamentul maladiei Alzheimer.
Urmărește
29 afișări
Mutaţia unei gene asociate cu longevitatea protejează împotriva senilităţii (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii au plecat de la ipoteza că o mutaţie a genei CETP, descoperită în 2003 şi care are un rol decisiv în ceea ce priveşte longevitatea, ar putea acţiona şi pentru conservarea sănătăţii cerebrale a persoanelor în vârstă.
Această variaţie genetică produce o proteină care creşte nivelul colesterolului bun (HDL) din sânge.
Autorii studiului au analizat datele medicale colectate de la 523 de pacienţi participanţi la un studiu despre procesul de îmbătrânire, intitulat "Einstein Aging Study", finanţat de guvernul american. Acest studiu a fost efectuat de-a lungul unei perioade de 25 de ani, la el participând locuitori din Bronx, un cartier din New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
La începutul studiului, cei 523 de participanţi, cu toţii trecuţi de vârsta de 70 de ani, nu sufereau nici de demenţă, nici de tulburări de memorie. Probe de sânge le-au fost recoltate de medici pentru diverse analize medicale.
Voluntarii au fost monitorizaţi apoi timp de patru ani, în medie, şi testaţi anual pentru evaluarea ratei de degradare cognitivă şi pentru calcularea incidenţei maladiei Alzheimer asupra grupului, a explicat medicul Amy Sanders, profesor de neurologie la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Yeshiva din New York, principalul autor al studiului.
"Am descoperit că purtătorii a două copii ale acestei mutaţii a genei longevităţii aveau un ritm mai lent de degradare a memoriei lor şi un risc mai scăzut de demenţă şi de declanşare a maladiei Alzheimer", a precizat Amy Sanders.
"În mare, pentru aceste persoane, riscul de a se îmbolnăvi de Alzheimer este cu 70% mai mic comparativ cu cei care nu prezintă nicio copie a acestei mutaţii genetice", a adăugat aceeaşi sursă.
Mutaţia genei CETP face ca proteina pe care aceasta o produce să funcţioneze mai puţin bine ca de obicei, antrenând o producţie mai mare de colesterol bun.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe