- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.08.2009, 14:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mutaţiile genetice care provoacă leucemie, identificate de cercetători
Mutaţiile genetice răspunzătoare de declanşarea celei mai frecvente forme de leucemie în rândul copiilor au fost identificate de cercetătorii britanici de la Institute of Cancer Research, al căror studiu a fost publicat în revista Nature Genetics, informează bbc.co.uk.
Urmărește
476 afișări
Mutaţiile genetice care provoacă leucemie, identificate de cercetători (Imagine: Mediafax Foto)
Fiecare dintre cele trei mutaţii genetice studiate creşte riscul de declanşare a leucemiei cu până la 60%. Cercetătorii consideră că şi alţi factori, precum infecţiile dezvoltate în copilărie, ar putea juca un rol în declanşarea acestei maladii.
Experţii de la Leukaemia Research consideră că informaţiile oferite de acest studiu ar putea contribui la conceperea unor servicii medicale mai bune.
Leucemia este cea mai frecventă formă de cancer în rândul copiilor, cu aproximativ 500 de cazuri noi diagnosticate în fiecare an în Marea Britanie. Dintre acestea, leucemia limfoblastică acută (ALL) reprezintă 85% din totalul cazurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Oamenii de ştiinţă consideră că, în cazul copiilor, boala nu este o consecinţă a unui singur factor, ci mai degrabă a unei combinaţii de elemente, în care moştenirea genetică joacă un rol important.
Studiile precedente au sugerat faptul că atât modificările celulelor sangvine care au loc în timpul sarcinii, cât şi alte mutaţii genetice, identificate după o serie de infecţii apărute în copilărie, ar putea sta la baza declanşării leucemiei.
Pentru acest studiu recent, cercetătorii au folosit o tehnologie care permite scanarea ADN-ului pacienţilor şi identificarea mutaţiilor care nu apar în secvenţele genetice ale copiilor sănătoşi.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe