- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.03.2009, 18:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzica ajută la recuperarea după un atac cerebral
Ascultarea unor secvenţe muzicale liniştitoare poate contribui la îmbunătăţirea vederii afectate a pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu britanic publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, informează bbc.co.uk.
Urmărește
34 afișări
Muzica ajută la recuperarea după un atac cerebral (Imagine: Mediafax Foto)
Aproximativ 60% dintre pacienţii care au suferit accidente cerebrale dezvoltă tulburări de vedere, grupate sub denumirea de "alterare a calităţii vizuale".
Pacienţii îşi pierd capacitatea de mai focaliza obiectele aflate în câmpul lor vizual corespunzător zonei cerebrale opuse celei unde a avut loc atacul cerebral.
Cercetătorii britanici susţin că muzica poate să ajute la ameliorarea vederii, datorită efectelor emoţionale pozitive pe care le are asupra pacienţilor. Efecte similare ar putea fi obţinute prin înveselirea pacienţilor prin oricare alte metode.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Capacitatea de focalizare este afectată de leziunile suferite la nivelul zonelor cerebrale responsabile cu orientarea şi atenţia, nu în regiunile care coordonează văzul.
În cazurile extreme, anumiţi pacienţi care suferă de alterarea severă a calităţii lor vizuale mănâncă doar alimentele din partea dreaptă a farfuriei lor.
Studiul a fost efectuat pe trei pacienţi suferind de această afecţiune, cărora li s-a spus să îndeplinească diverse sarcini în trei circumstanţe diferite: în timp ce ascultau o melodie care le plăcea, în timp ce ascultau o melodie care le displăcea şi în timp ce în camera de studiu era linişte.
În momentul în care au ascultat melodia preferată, toţi pacienţii au putut să identifice formele colorate şi luminile roşii situate în câmpul lor vizual corespunzător zonei cerebrale afectate cu o acurateţe mult mai mare (65%).
Cercetătorii consideră că muzica preferată generează emoţii pozitive, care ajută la producerea unor semnale mai eficiente în creier, mărind astfel capacitatea de procesare a stimulilor.
Numai în Marea Britanie, anual, peste 150.000 de persoane suferă un atac cerebral.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe