- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (29.10.2012, 13:59)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nanoparticule din aur, folosite pentru a depista cu ochiul liber HIV şi cancerul de prostată
Cercetătorii britanici au pus la punct un test bazat pe nanoparticule din aur care permite depistarea cu ochiul liber a primelor stadii ale unei maladii sau ale unei infecţii, precum cancerul de prostată sau HIV.
Urmărește
1128 afișări
Nanoparticule din aur, folosite pentru a depista cu ochiul liber HIV şi cancerul de prostată (Imagine: Shutterstock)
Acest detector, alcătuit din particule infime din aur, depuse pe o bază din plastic, permite analizarea serului conţinut în sângele pacientului.
Dacă acest ser conţine markerii biologici distinctivi ai unei boli, precum p24, asociat infectării cu virusul care declanşează SIDA, şi antigenul prostatic specific (PSA) ce serveşte diagnosticării cancerului de prostată, nanoparticulele din aur reacţionează, oferind o nuanţă albastră caracteristică acestei soluţii ce este analizată de detector. În absenţa acestor markeri, particulele se separă, pentru a forma bule de mici dimensiuni, care oferă soluţiei o coloratură roşcată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit inventatorilor săi, acest prototip de test medical este de 10 ori mai sensibil decât precedentele şi de 10 ori mai ieftin de fabricat, fapt pentru care ţările defavorizate ar putea fi interesate de noul test.
"Testul este conceput pe suporturi din plastic de unică folosinţă şi nu cere folosirea de echipamente costisitoare, întrucât prezenţa moleculei căutate poate fi detectată cu o simplă privire, cu ochiul liber", a declarat Molly Stevens de la Imperial College din Londra.
Sensibilitatea lui ridicată permite acestui test să detecteze primele stadii ale unei infecţii sau ale unei maladii, în cazurile în care metodele actuale dau greş, oferind astfel şanse mai mari de tratament, de exemplu bolnavilor seropozitivi.
"Este vital ca aceşti pacienţi să fie testaţi periodic, pentru a evalua succesul terapiilor antiretrovirale şi pentru a depista noile cazuri de infecţii", subliniază Roberto de la Rica, coautor al studiului, publicat duminică în revista ştiinţifică Nature Nanotechnology.
În schimb, detectorul nu furnizează informaţii despre concentraţia acelor markeri biologici vizaţi.
"Testul răspunde prin «da» sau «nu». El nu spune cu exactitate câţi markeri există în sânge, ci doar faptul că ei sunt prezenţi, chiar şi în concentraţii foarte mici", a explicat Molly Stevens.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe