- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (23.12.2015, 13:30)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA a anulat lansarea unei sonde spaţiale marţiene, din cauza unei defecţiuni tehnice
O sondă spaţială americană, a cărei lansare spre planeta Marte era programată în martie 2016, va rămâne la sol timp de cel puţin doi ani, din cauza unei defecţiuni tehnice, înregistrată la nivelul unui instrument principal de cercetare aflat la bordul acesteia, a anunţat NASA, citată de Reuters.
Urmărește
265 afișări
NASA a anulat lansarea unei sonde spaţiale marţiene, din cauza unei defecţiuni tehnice
Incidentul a generat incertitudine în ceea ce priveşte viitorul acestei misiuni spaţiale, ce era aşteptată cu nerăbdare de comunitatea ştiinţifică, întrucât avea scopul de a studia structura internă a planetei Marte.
Sonda, denumită InSight, a fost construită pentru a-i ajuta pe cercetătorii americani să afle mai multe informaţii despre procesul de formare a planetelor telurice, din rândul cărora face parte şi Terra.
Anularea lansării ridică deja o serie de semne de întrebare despre viitorul acestei misiuni, deoarece specialiştii vor trebui să aştepte alte 26 de luni înainte ca Terra şi Marte să se alinieze pentru a permite o nouă lansare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Pe parcursul viitoarelor luni, NASA va analiza opţiunile de care dispune pentru a repara acel instrument, un seismometru extrem de sensibil, construit de agenţia spaţială franceză (CNES).
Limitările bugetare ar putea să reprezinte un alt factor negativ, din cauza căruia NASA ar putea să ia decizia să nu continue acest program spaţial.
După ce ar ajunge pe Marte, sonda InSight ar trebui să detecteze cutremure şi alte activităţi seismice, să măsoare cantitatea de căldură eliberată de subsolul planetei şi să monitorizeze oscilaţiile lui Marte - variaţii în orbita planetei - în timpul călătoriei sale în jurul Soarelui.
Seismometrul defect, care detectează vibraţii pe minut, include senzori încastraţi într-o sferă cu vid cu diametrul de 23 centimetri, care a suferit mai multe defecţiuni, începând din august.
Inginerii de la NASA au crezut iniţial că au reparat acea defecţiune, dar o nouă problemă tehnică a fost detectată, luni, în timpul unor teste.
"Pur şi simplu nu avem suficient timp pentru a găsi defecţiunea, să o reparăm şi să ducem înapoi sonda în timp util pe rampa de lansare în luna martie", a precizat John Grunsfeld, administrator-asociat al NASA.
Citeşte şi: NASA vrea să cultive cartofi pe Marte
InSight a sosit săptămâna trecută la baza militară Vandenberg din California pentru a începe pregătirile în vederea lansării, ce era programată pe 18 martie 2016.
Costurile misiunii InSight, care includ lansarea şi analiza datelor, sunt de aproximativ 675 de milioane de dolari, în creştere faţă de bugetul iniţial de 424 de milioane de dolari, a precizat Jim Green, directorul Departamentului de Ştiinţe Planetare din cadrul NASA.
Până în prezent, agenţia spaţială americană a cheltuit 525 de milioane de dolari pentru acest program ştiinţific, inclusiv pentru achiziţionarea unei rachete Atlas 5 de la United Launch Alliance, un joint-venture între companiile Lockheed Martin şi Boeing.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe