- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (07.11.2014, 14:12)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA a dezvăluit noi detalii despre primul zbor de testare a capsulei spaţiale Orion
NASA, îngrijorată de cele două accidente care au afectat săptămâna trecută industria spaţială americană, a dezvăluit, joi, o serie de detalii noi despre primul zbor de testare a capsulei Orion - programat în decembrie -, concepută pentru a transporta astronauţi pe Marte.
Urmărește
345 afișări
NASA a dezvăluit noi detalii despre primul zbor de testare a capsulei spaţiale Orion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Capsula Orion, construită de grupul Lockheed Martin, va decola fără echipaj uman în primul ei zbor de testare, programat pentru data de 4 decembrie, de la baza Cape Canaveral din Florida.
Capsula va fi trimisă pe orbită cu ajutorul lansatorului United Launch Alliance Delta 4 Heavy Rocket, construit în cadrul unui parteneriat încheiat între Lockheed Martin şi compania Boeing.
Acest zbor de testare va avea loc după două accidente petrecute săptămâna trecută, în care au fost implicate vehicule construite de companii spaţiale comerciale. Pe 28 octombrie, o rachetă Antares, fără echipaj uman la bord şi construită de Orbital Sciences, a explodat la doar câteva secunde după ce a decolat de la o bază din Virginia, distrugând în totalitate vehiculul de tip cargo care ar fi trebuit să reaprovizioneze Staţia Spaţială Internaţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Vineri, un pilot al companiei Scaled Composites a murit, iar un altul a fost grav rănit în timpul zborului de testare a navetei spaţiale SpaceShipTwo. Naveta, care funcţionează ca un avion suborbital, era construită de Virgin Galactic, o companie deţinută de miliardarul britanic Richard Branson, şi a fost distrusă în întregime în acel accident.
"Operaţiunile din sectorul spaţial sunt dificile şi acest lucru a fost dovedit încă o dată săptămâna trecut. Lucrăm într-o industrie dificilă", a declarat William Hill, unul dintre directorii de la NASA, într-o conferinţă de presă organizată joi la Kennedy Space Center din Florida.
"Nu ne-am schimbat planurile", a adăugat Mark Geyer, directorul proiectului spaţial Orion. "Pur şi simplu ne-am amintit riscurile cu care ne confruntăm", a mai spus acesta.
În timpul primului ei zbor de testare, capsula Orion va ajunge la o altitudine de 5.794 de kilometri deasupra Pământului şi va reveni apoi în atmosferă cu o viteză de 32.187 kilometri pe oră. Zborul, care are o durată planificată de 4 ore şi jumătate, se va încheia cu scufundarea capsulei Orion în Oceanul Pacific.
Acest zbor are misiunea de a testa scutul termic al capsulei, paraşutele, computerele şi celelalte echipamente de la bord. Primul zbor al capsulei Orion cu echipaj uman va avea loc în jurul anului 2021.
NASA a cheltuit circa 375 de milioane de dolari pentru acest zbor de testare, fără a include costul de realizare a capsulei. Cheltuielile totale generate de capsula Orion, inclusiv cele 8 miliarde de dolari alocate în programul Constellation, în prezent anulat, se vor ridica la aproximativ 15 miliarde de doari.
NASA intenţionează să folosească vehiculele Orion şi lansatoarele sale din gama Space Launch System, în prezent în etapa de dezvoltare, în cadrul unor misiuni spaţiale viitoare, ce vizează plasarea de astronauţi pe un asteroid, pe Lună şi, în cele din urmă, pe planeta Marte.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36