- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (05.08.2023, 17:43)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA a restabilit în totalitate contactul cu Voyager 2, sonda spaţială pierdută
NASA a restabilit vineri contactul cu nava spaţială Voyager 2, după două săptămâni în care nava nu a emis niciun semnal, după ce controlorii de zbor au trimis o comandă greşită către nava spaţială, care i-a îndepărtat antena de Pământ.
Urmărește
1073 afișări
NASA a restabilit în totalitate contactul cu Voyager 2, sonda spaţială pierdută
Pentru a repoziţiona antena, Deep Space Network al NASA a trimis miercuri un "strigăt interstelar" cu ajutorul celei mai puternice antene radio a NASA din Canberra, Australia.
A fost o încercare de lungă durată de a trimite instrucţiuni pentru a îndrepta nava, care a necesitat o sincronizare perfectă.
Managerul proiectului Voyager, Suzanne Dodd de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din California, a declarat pentru agenţia de ştiri AFP că a programat comanda pentru a fi trimisă în "cele mai bune condiţii în timpul trecerii de urmărire a antenei, pentru a maximiza posibila primire a comenzii de către nava spaţială".
Întrucât Voyager 2 se află la peste 19 miliarde de kilometri de Pământ, a fost nevoie de aproximativ 18,5 ore pentru ca comanda care a călătorit cu viteza luminii să ajungă la nava spaţială şi de alte 18,5 ore pentru a primi răspuns. Prin urmare, echipajele au fost nevoite să aştepte mai mult de o zi pentru a afla dacă intervenţia lor a funcţionat măcar.
În primele ore ale zilei de 4 august în SUA, Voyager a început să returneze date ştiinţifice şi telemetrice "indicând că funcţionează normal şi că rămâne pe traiectoria aşteptată", a declarat Jet Propulsion Laboratory.
Pe 21 iulie, o serie de comenzi planificate trimise către Voyager 2 au făcut ca antena sondei să se îndrepte din greşeală cu 2 grade faţă de Pământ, ceea ce a întrerupt transmiterea semnalelor, relatează DW.
Cu o zi înainte de a concepe planul de a trimite "strigătul interstelar", inginerii NASA au detectat o undă de la Voyager, cu ajutorul mai multor observatoare din întreaga lume care formează reţeaua Deep Space Network.
Era prea slabă pentru a transporta date, dar a fost suficientă pentru a confirma că misiunea era încă în funcţiune şi le-a dat inginerilor speranţa că ar putea trimite un semnal pentru a ajusta poziţionarea antenei.
Se crede că întreruperea de două săptămâni a fost cea mai lungă perioadă în care NASA nu a mai primit veşti de la Voyager 2, într-o misiune care a intrat în cel de-al cincilea deceniu de existenţă, a declarat managerul de proiect Suzanne Dodd pentru The Associated Press.
Antena trebuia doar să fie deplasată cu 2 grade pentru a corecta eroarea, dar nu se aştepta ca situaţia să fie rezolvată până la o manevră de realiniere automată programată pentru 15 octombrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe