- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (18.06.2013, 13:47)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA a selecţionat opt noi candidaţi, din care patru femei, pentru misiunile sale viitoare
NASA a selecţionat opt noi candidaţi pentru a deveni astronauţi, dintre care patru femei, aceştia urmând să fie pregătiţi pentru zboruri spaţiale pe orbita joasă şi pentru misiuni viitoare de explorare a unui asteroid şi a planetei Marte, a anunţat luni agenţia spaţială americană.
Urmărește
217 afișări
NASA a selecţionat opt noi candidaţi, din care patru femei, pentru misiunile sale viitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Aceşti astronauţi aspiranţi reprezintă "un amestec" de oameni de ştiinţă şi de piloţi militari, cu o medie de vârstă de 36 de ani, cel mai tânăr având 34 de ani, iar cel mai vârstnic având 39 de ani.
Ei se vor alătura, odată încheiată perioada de antrenament, celor 49 de astronauţi americani, membri ai acestui corp de elită, a cărui bază se află la Centrul Spaţial Johnson din oraşul american Houston.
Pe termen scurt, viitorii astronauţi vor putea fi reţinuţi pentru zboruri spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul capsulelor ruseşti Soyuz, pentru a efectua sejururi lungi la bordul acestui avanpost orbital.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Astronauţii, care îşi vor începe antrenamentul în vara acestui an, vor putea fi totodată primii care vor fi din nou lansaţi în spaţiu de pe solul american, după ultimul zbor al unei navete spaţiale americane, în iulie 2011.
Primul zbor privat pe care NASA intenţionează să îl lanseze spre ISS ar putea avea loc în anul 2016.
Membrii "clasei" de astronauţi 2013 au fost aleşi de NASA din peste 6.000 de dosare - al doilea cel mai mare număr de cereri primite vreodată de agenţia spaţială americană.
"Aceşti noi exploratori ai spaţiului au cerut să se alăture NASA pentru că ei ştiu că noi facem lucruri mari aici, cum ar fi elaborarea unor misiuni care să ne ducă şi mai departe în spaţiu", a declarat Charles Bolden, directorul NASA, el însuşi un fost astronaut şi comandant al unei navete spaţiale americane.
"Sunt încântaţi de experimentele ştiinţifice pe care le realizăm pe ISS şi de ambiţia noastră de a efectua noi lansări cu echipaje umane de pe solul american, la bordul unor vehicule spaţiale construite de firme americane", a adăugat Charles Bolden într-un comunicat.
"Sunt pregătiţi şi pentru a realiza prima misiune cu echipaj uman la bord către un asteroid şi, apoi, către Marte", a adăugat directorul NASA.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe