- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (20.02.2009, 16:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA caută planetele asemănătoare Pământului
NASA va lansa, la începutul lunii martie, sonda-telescop Kepler, a cărei misiune este de a găsi, în afara sistemului nostru solar, planete asemănătoare Terrei care pot să susţină viaţa, potrivit specialiştilor americani.
Urmărește
107 afișări
NASA caută planetele asemănătoare Pământului
Lansarea acestui telescop spaţial este prevăzută pentru data de 5 martie, la ora locală 22:48 (03:48 GMT, pe 6 martie), de la baza Cape Canaveral din Florida, la bordul unei navete Delta II.
Aceasta va fi prima misiune de acest tip a agenţiei spaţiale americane, care încearcă să descopere planete cu o structură solidă, precum Terra, pe orbita unor stele asemănătoare Soarelui, la o distanţă potrivită astfel încât temperaturile înregistrate la suprafaţa lor să poată menţine apa în stare lichidă. Această condiţie este considerată de specialişti drept esenţială pentru apariţia şi dezvoltarea vieţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Kepler va ajuta, totodată, la pregătirea viitoarelor misiuni care vor avea ca scop detectarea şi stabilirea caracteristicilor tehnice ale planetelor descoperite pe orbita stelelor apropiate, au precizat specialiştii americani.
Misiunea Kepler, care a costat aproape 600 de milioane de dolari, are ca scop analizarea, pe parcursul a trei ani şi jumătate, a peste 100.000 de stele asemănătoare Soarelui, în constelaţiile Lebăda, Lira şi Calea Lactee.
Sonda Kepler va descoperi, probabil, sute de planete de mărimea Terrei sau mai mari, mai mult sau mai puţin îndepărtate de steaua lor, au explicat coordonatorii acestui proiect.
În zona "locuibilă", denumită astfel după distanţa faţă de stelele lor, Kepler ar putea descoperi câteva zeci de planete de tipul terestru, au precizat specialiştii americani.
În schimb, dacă aceste planete sunt rare, este posibil ca sonda să nu descopere niciuna, acest lucru putând însemna că Terra este o excepţie în Univers, a declarat William Borucki, directorul ştiinţific al misiunii.
NASA a denumit acest telescop spaţial în onoarea astronomului german din secolul al XVII-lea, Johannes Kepler, care a descoperit faptul că planetele se învârt în jurul Soarelui pe traseul unor elipse, nu al unor cercuri perfecte.
Din 1995, un număr de 337 de exoplanete (planete aflate în afara sistemului nostru solar) au fost descoperite în jurul unor stele, dar toate sunt mai mari decât Terra şi nu întrunesc condiţiile pentru întreţinerea vieţii.
CoRot, satelitul franco-european lansat în decembrie 2006, a cărui misiune este descoperirea exoplanetelor, prin scanarea a 90.000 de stele, a descoperit, la începutul lunii februarie, cea mai mică planetă din această categorie, de două ori mai mare decât Terra. Temperatura ei este, însă, extrem de ridicată şi face ca viaţa să nu fie posibilă la suprafaţa ei.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale