- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (18.05.2012, 11:25)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA: Concurenţa reprezintă un element esenţial pentru zborurile spaţiale private
Concurenţa este esenţială pentru programul de stimulare a companiilor private ce încearcă să dezvolte vehicule care să înlocuiască navetele spaţiale americane pentru a transporta astronauţi în spaţiu, au anunţat, joi, reprezentanţii NASA.
Urmărește
164 afișări
NASA: Concurenţa reprezintă un element esenţial pentru zborurile spaţiale private (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege prin care cerea Agenţiei spaţiale americane să aleagă imediat o companie privată pentru a demara planul de subvenţionare a unor zboruri spaţiale cu astronauţi la bord. NASA trebuie să atribuie până la sfârşitul anului contractele din acest plan de subvenţionare în valoare de 500 de milioane de dolari.
Anul trecut, agenţia spaţială americană a atribuit fonduri companiilor Blue Origin (22 milioane de dolari), Boeing (92,3 milioane de dolari), SpaceX (75 milioane de dolari) şi Sierra Nevada (80 milioane de dolari).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Senatul american trebuie să aprobe proiectul de lege votat de Cameră pentru ca acesta să intre în vigoare.
"Concurenţa este esenţială pentru a accelera acest program", a declarat, joi, Lori Garver, administrator adjunct al NASA, într-o conferinţă telefonică cu jurnaliştii americani.
"Intrăm într-o nouă eră, care include inovaţiile aduse de sectorul privat şi importanţa lucrurilor pe care noi le facem la nivel guvernamental", a adăugat Garver.
Sâmbătă, la mai puţin de patru ani de la lansarea primei sale rachete, tânăra companie americană SpaceX va efectua primul zbor spaţial privat spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS).
NASA contează pe sectorul privat - cu care a încheiat parteneriate pentru a prelua ştafeta după retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, în iulie 2011 - pentru a transporta încă din acest an şi la costuri mai mici materiale şi provizii la bordul ISS şi, ulterior, astronauţi, începând din 2015.
NASA depinde exclusiv de capsulele ruseşti Soyuz - care au trei locuri - pentru a-şi trimite astonauţii la bordul ISS şi plăteşte Rusiei suma de 50 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.
În ceea ce priveşte misiunile de aprovizionare, ISS depinde de vehiculele automatizate de tip cargo ruseşti Progress, europene (ATV) şi japoneze (HTV), care sunt create pentru a fi folosite o singură dată şi care se autodistrug arzând la reintrarea în atmosfera terestră, la finalul misiunii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe