- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (19.11.2008, 12:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA testează un sistem de comunicaţii în spaţiu
Agenţia spaţială americană (NASA) a anunţat, marţi, că a testat cu succes o reţea de comunicaţii în spaţiu, bazată pe modelul web-ului, care ar urma să fie "un fel de internet planetar".
Urmărește
168 afișări
NASA testează un sistem de comunicaţii în spaţiu (Imagine: www.nasa.gov)
"Este vorba de prima etapă în procesul de înfiinţare a unui sistem de comunicaţii în spaţiu complet nou, un fel de internet interplanetar", a declarat Adrian Hooke, coordonatorul acestui proiect NASA.
Agenţia americană a precizat că inginerii ei au folosit un program denumit Disruption-Tolerant Networking (DTN) pentru a transmite zeci de imagini în spaţiu, de la şi înspre o navetă NASA, la o distanţă de peste 30 de milioane de kilometri de Terra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Acest sistem trebuie să suporte întârzieri ale datelor, întreruperi şi deconectări ale transmisiei de date în spaţiu şi a fost conceput în parteneriat cu Vince Cerf, vicepreşedintele gigantului Google din domeniul internetului.
DTN, potrivit experţilor NASA, foloseşte o metodă diferită de cea utilizată de conexiunile internet (protocolul IP), la inventarea căreia a colaborat şi Cerf şi care nu se bazează pe principiul unei conexiuni continue.
NASA a precizat că testarea unui program DTN, instalat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), va începe în vara anului 2009.
Potrivit agenţiei americane, un "internet interplanetar" ar permite realizarea unor noi tipuri de misiuni, inclusiv a unor zboruri complexe simultane ale mai multor navete spaţiale, dar şi comunicarea mai bună cu astronauţii care ar ajunge pe Lună.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe