- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (17.01.2013, 13:20)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA va testa un modul spaţial gonflabil - FOTO
NASA a anunţat, miercuri, că va testa timp de doi ani un modul spaţial gonflabil produs de compania americană Bigelow Aerospace, conceput pentru a putea să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională, începând din anul 2015.
Urmărește
422 afișări
NASA va testa un modul spaţial gonflabil (Imagine: nasa.gov)
Pentru acest proiect, agenţia spaţială americană a încheiat un contract de 17,8 milioane de dolari cu compania Bigelow Aerospace, considerată un veritabil "pionier" în această tehnologie spaţială.
Modulul gonflabil, denumit "Bigelow Expendable Activity Module" ("BEAM"), va ajunge în spaţiu în timpul unei misiuni de reaprovizionare a ISS, ce va fi realizată de capsula Dragon, produsă de compania SpaceX.
Pentru a conecta modulul BEAM la ISS, astronauţii de la bordul staţiei vor utiliza un braţ robotizat. Modulul BEAM va avea o lungime de 3,96 metri şi o lăţime de 3,2 metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
După conectarea la staţie a modulului BEAM, astronauţii vor activa un sistem de presurizare pentru a umfla această structură, folosind aerul stocat în interiorul modulului gonflabil.
În timpul perioadei de testare de doi ani, echipajul staţiei şi tehnicienii de la sol vor culege date despre funcţionarea BEAM, inclusiv despre integritatea lui structurală şi nivelul scurgerilor de aer.
Instrumentele integrate în structura modulului vor măsura diversele reacţii ale acestuia faţă de mediul în care se află.
Un eventual succes al acestor teste va deschide drumul spre viitoare misiuni cu echipaj uman în astfel de module, pe care compania Bigelow Aerospace intenţionează să le închirieze unor firme care vor să efectueze cercetări în condiţii de microgravitaţie, dar şi unor persoane private bogate, pasionate de vacanţe în spaţiu.
Compania Bigelow Aerospace a investit până în prezent aproximativ 250 de milioane de dolari în astfel de structuri spaţiale gonflabile.
Firma americană a încheiat deja contracte preliminare cu mai multe agenţii spaţiale şi de cercetare din afara Statelor Unite, precum cele din Olanda, Singapore, Japonia şi Suedia.
Înfiinţată în 1999 de proprietarul lanţului hotelier Budget Suite of America, Robert Bigelow, compania Bigelow Aerospace, cu sediul la Las Vegas, a plasat deja pe orbită două module gonflabile experimentale, cu dimensiunea de 4,4 metri x 2,54 metri, denumite Genesis 1 şi Genesis 2, în 2006 respectiv în 2007.
Modulul BEAM este fabricat dintr-un strat de Vectran ce are o grosime de 15 centimetri.
Vectranul este un poliester cu performanţe înalte, de două ori mai solid decât celebrul Kevlar, un material care este la rândul său la fel de rezistent ca oţelul, dar care are o rigiditate de cinci ori mai mare.
Citeşte şi:
PLANURILE îndrăzneţe ale NASA: Cum se capturează un asteroid pentru a-l transforma într-o staţie spaţială
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: PLANURILE îndrăzneţe ale NASA: Cum se capturează un asteroid pentru a-l transforma într-o staţie spaţială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe