Naşterea prematură, declanşată de o mutaţie genetică

Mutaţiile genetice care sporesc riscul de declanşare a naşterilor premature au fost identificate de cercetătorii americani, în cadrul unui studiu coordonat de National Institutes of Health (NIH), informează BBC News Online.

Urmărește
248 afișări
Imaginea articolului Naşterea prematură, declanşată de o mutaţie genetică

Naşterea prematură, declanşată de o mutaţie genetică (Imagine: Mediafax Foto)

Studiul coordonat de NIH a descoperit aceste mutaţii atât în ADN-ul mamelor cât şi în cel al bebeluşilor lor.

Se pare că aceste mutaţii deţin un rol important în controlarea reacţiilor imunitare ale organismului, care pot să inducă travaliul, atunci când acestea devin prea puternice.

Naşterea prematură, care afectează aproximativ 7% din totalul naşterilor din Marea Britanie, reprezintă unul dintre cei mai periculoşi factori care ameninţă sănătatatea bebeluşului în viitor.

Cauzele naşterilor premature sunt insuficient cunoscute în prezent, infecţiile şi alte complicaţii medicale fiind vinovate în anumite cazuri.

Studiul a analizat 700 de mutaţii ale ADN-ului din 190 de gene aparţinând atât unor femei care au născut prematur, cât şi altor femei care au născut la termen. Medicii au testat şi bebeluşii încercând să găsească aceste mutaţii.

Căutările oamenilor de ştiinţă s-au îngustat până aceştia au ajuns la doar câteva mutaţii genetice, descoperite cu o frecvenţă mai mare în cazul femeilor care au născut prematur, şi în bebeluşii lor.

În special bebeluşii care erau purtătorii genei "Interleukin 6 receptor" se confruntă cu un risc sporit de a se naşte prematur. Interleukin 6 este produsă de către celulele organismului ca reacţie în faţa infecţiilor şi are un rol important în apariţia inflamaţiilor. Concentraţii ridicate de Interleukin 6 în lichidul amniotic şi în fluxul sangvin al bebeluşului au fost asociate cu declanşarea naşterii premature.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici