- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (27.05.2011, 16:05)
- , ,
Neuroni din celule epiteliale! Cercetătorii americani au reuşit să transcrie o secvenţă AND
Cercetătorii americani din California au reuşit să transforme câteva celule umane epiteliale în celule neuronale funcţionale, potrivit unui studiu publicat recent în revista ştiinţifică Nature.
Urmărește
497 afișări
Neuroni din celule epiteliale! Cercetătorii americani au reuşit să transcrie o secvenţă AND (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Savanţii americani au reuşit să transcrie o secvenţă de ADN în celule epiteliale embrionare umane pentru a crea celule care se comportă la fel ca neuronii, informează bbc.co.uk.
Această tehnică a fost realizată cu succes şi pe şoareci, în cadrul unor experimente precedente.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, noua metodă ar putea avea numeroase aplicaţii în cercetările din domeniul neurologic şi chiar pentru a crea celule neuronale capabile să fie transplantate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Oamenii de ştiinţă americani au utilizat virusuri modificate genetic pentru a introduce patru tipuri diferite de "factori de transcriere" în celulele epiteliale embrionare. Aceşti factori de transcriere joacă un rol major în procesul de "citire" a ADN-ului şi de codificare a proteinelor din celule.
Introducerea celor patru factori de transcriere a avut ca efect transformarea unei porţiuni din celulele epiteliale în celule care funcţionau ca cele neuronale.
Spre deosebire de alte abordări folosite în trecut, acest proces nu presupune reprogramarea celulelor epiteliale pentru a deveni celule suşă, ci reprezintă o transformare directă a celulelor epiteliale în neuroni.
Noua tehnică ar putea fi folosită în viitor pentru a crea noi celule neuronale ce ar putea fi apoi transplantate unor pacienţi suferind de diverse afecţiuni neuronale.
Studiul a fost coordonat de Marius Wernig, profesor de patologie la Stanford University School of Medicine din California.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume