- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (23.12.2009, 19:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi molecule eficiente în combaterea cancerului pulmonar
Noi molecule, testate pe şoareci cu rezultate promiţătoare în combaterea cancerului pulmonar şi în special a formelor de cancer devenite rezistente la tratamentele actuale, au fost descoperite de cercetătorii americani din Boston, potrivit unui studiu publicat în revista Nature.
Urmărește
84 afișări
Noi molecule eficiente în combaterea cancerului pulmonar (Imagine: Mediafax Foto)
Concluziile acestui studiu, realizat de o echipă de specialişti coordonată de Janne Pasi, de la Dana Farber Cancer Institute din Boston (SUA), vor fi publicate în numărul din 24-31 decembrie al revistei britanice Nature.
Noile molecule, inhibitori de enzime intracelulare implicate în diviziunea celulară, au permis încetinirea ritmului de creştere a tumorilor bronho-pulmonare ale şoarecilor incluşi în acest experiment.
Cercetătorii americani au realizat aceste teste pe tumori cunoscute sub denumirea de "macrocelulare" (carcinom cu celule mari, adenocarcinom şi carcinom epidermoid), care reprezintă 70%-80% din totalul cancerelor bronhopulmonare. În schimb, forma mai puţin frecventă (20%-25%) a cancerelor bronhopulmonare este cea "microcelulară".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Dintre cancerele pulmonare cele mai frecvente, unele tipuri prezintă mutaţii care antrenează activarea permanentă a unei proteine speciale - factorul de creştere epidermică.
Medicamentele care blochează receptorul acestui factor sunt utile, însă mutaţiile genetice se pot declanşa la nivelul tumorilor, putând să determine o rezistenţă la tratamentul primit de pacient.
Noul tip de inhibitori ai factorului de creştere epidermică, identificat de Janne Pasi, vizează exact aceste mutaţii. Noile molecule, car par promiţătoare, blochează în mod selectiv acest receptor, indiferent dacă mutaţia este prezentă de la început în tumoare sau dacă ea apare pe parcurs.
Cercetătorii americani speră că aceste molecule vor fi mai eficiente şi mai bine tolerate decât actuala grupă de inhibitori, din care fac parte Iressa şi Tarceva.
Medicamentele Iressa, produs de AstraZeneca, şi Tarceva, produs de Roche, sunt inhibitori de enzime ale receptorului factorului de creştere epidermică.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe