- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (19.01.2009, 16:50)
Noi specii de animale, descoperite în apele oceanice australiene
Mai multe specii noi de animale marine, precum ascidiile carnivore şi aricii de mare, au fost descoperite de cercetătorii americani şi australieni în urma unei expediţii de explorare a apelor oceanice din largul Australiei.
Urmărește
579 afișări
Noi specii de animale, descoperite în apele oceanice australiene
O echipă formată din specialişti australieni şi americani a petrecut o lună de zile explorând apele din largul insulei australiene Tasmania, la adâncimi până atunci neexplorate, a explicat Ron Thresher, coordonatorul expediţiei.
Cercetătorii au descoperit specii marine noi şi au colectat date preţioase despre efectele încălzirii climei asupra vieţii marine. Printre speciile nou descoperite se numără diverse varietăţi de ascidii carnivore, care trăiesc la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri, arici de mare, bureţi de mare, dar şi specii complet noi, în zonele dominate de anemonele de mare cu pete violete şi crustacee.
Oamenii de ştiinţă au folosit un robot submersibil, de mărimea unui autoturism, pe care l-au botezat Jason, pentru a explora falia din scoarţa terestră din această zonă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Oamenii de ştiinţă au descoperit resturi de corali fosilizaţi, care au trăit în urmă cu peste 10.000 de ani. Eşantioanele prelevate vor putea oferi informaţii despre evoluţia climei din trecut şi vor putea ajuta la ajustarea modelelor previzionare ce încearcă să definească efectele viitoare ale încălzirii climei.
Cercetătorii au confirmat faptul că reciful de corali pe care l-au studiat este pe cale să moară Ron Thresher a declarat că aciditatea tot mai crescută a oceanelor ar putea fi responsabilă de acest fenomen.
Încălzirea globală, o consecinţă a acţiunii gazelor cu efect de seră, precum dioxidul de carbon, generează o creştere a temperaturii oceanelor, dar sporeşte şi aciditatea acestor ape.
În 2007, un raport al Naţiunilor Unite a avertizat asupra riscului ca Marea barieră de corali din Australia, cel mai mare organism viu al planetei, să fie distrusă în următoarele decenii din cauza schimbării climei.
Obiectiv turistic înscris în patrimoniul mondial al umanităţii, care se întinde pe o suprafaţă de peste 345.000 de kilometri pătraţi în largul coastelor australiene, Marea barieră de corali ar putea fi ameninţată cu "dispariţia funcţională", a avertizat ONU.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe