- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SYDNEY, (19.01.2009, 16:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi specii de animale, descoperite în apele oceanice australiene
Mai multe specii noi de animale marine, precum ascidiile carnivore şi aricii de mare, au fost descoperite de cercetătorii americani şi australieni în urma unei expediţii de explorare a apelor oceanice din largul Australiei.
Urmărește
578 afișări
Noi specii de animale, descoperite în apele oceanice australiene
O echipă formată din specialişti australieni şi americani a petrecut o lună de zile explorând apele din largul insulei australiene Tasmania, la adâncimi până atunci neexplorate, a explicat Ron Thresher, coordonatorul expediţiei.
Cercetătorii au descoperit specii marine noi şi au colectat date preţioase despre efectele încălzirii climei asupra vieţii marine. Printre speciile nou descoperite se numără diverse varietăţi de ascidii carnivore, care trăiesc la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri, arici de mare, bureţi de mare, dar şi specii complet noi, în zonele dominate de anemonele de mare cu pete violete şi crustacee.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Oamenii de ştiinţă au folosit un robot submersibil, de mărimea unui autoturism, pe care l-au botezat Jason, pentru a explora falia din scoarţa terestră din această zonă.
Oamenii de ştiinţă au descoperit resturi de corali fosilizaţi, care au trăit în urmă cu peste 10.000 de ani. Eşantioanele prelevate vor putea oferi informaţii despre evoluţia climei din trecut şi vor putea ajuta la ajustarea modelelor previzionare ce încearcă să definească efectele viitoare ale încălzirii climei.
Cercetătorii au confirmat faptul că reciful de corali pe care l-au studiat este pe cale să moară Ron Thresher a declarat că aciditatea tot mai crescută a oceanelor ar putea fi responsabilă de acest fenomen.
Încălzirea globală, o consecinţă a acţiunii gazelor cu efect de seră, precum dioxidul de carbon, generează o creştere a temperaturii oceanelor, dar sporeşte şi aciditatea acestor ape.
În 2007, un raport al Naţiunilor Unite a avertizat asupra riscului ca Marea barieră de corali din Australia, cel mai mare organism viu al planetei, să fie distrusă în următoarele decenii din cauza schimbării climei.
Obiectiv turistic înscris în patrimoniul mondial al umanităţii, care se întinde pe o suprafaţă de peste 345.000 de kilometri pătraţi în largul coastelor australiene, Marea barieră de corali ar putea fi ameninţată cu "dispariţia funcţională", a avertizat ONU.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe