Nou tratament pentru diabetul de tip 2. Elimină nevoia de insulină la 86% dintre pacienţi

O nouă abordare în tratamentul diabetului de tip 2 combină medicamentul semaglutid cu o procedură endoscopică inovatoare, oferind rezultate promiţătoare. Studiul arată că metoda ar putea elimina necesitatea injecţiilor cu insulină pentru mulţi pacienţi.

Urmărește
240 afișări
Imaginea articolului Nou tratament pentru diabetul de tip 2. Elimină nevoia de insulină la 86% dintre pacienţi

Nou tratament pentru diabetul de tip 2. Elimină nevoia de insulină la 86% dintre pacienţi

Studiul, prezentat la Săptămâna United European Gastroenterology, a implicat 14 pacienţi cu diabet de tip 2, cu vârste între 28 şi 75 de ani. Aceştia au fost supuşi unei proceduri numite ReCet (Re-Cellularisation via Electroporation Therapy), urmată de administrarea de semaglutid, substanţa activă din medicamentul Ozempic.

Rezultatele au fost impresionante, conform adnkronos.

„La 6 şi 12 luni de urmărire, 86% dintre participanţi (12 din 14) nu au mai avut nevoie de insulinoterapie", raportează autorii studiului.

Beneficiile s-au menţinut timp de 24 de luni, iar pacienţii au păstrat un control glicemic bun, cu niveluri ale hemoglobinei glicate sub 7,5%.

Semaglutida, cunoscută pentru efectele sale de slăbire, a fost bine tolerată de 93% dintre participanţi. Un singur pacient nu a putut creşte doza pentru că îi era greaţă.

Abordarea ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în tratamentul diabetului de tip 2, o boală care afectează 422 de milioane de persoane la nivel global. Eliminarea necesităţii injecţiilor cu insulină ar putea îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii pacienţilor şi ar putea simplifica gestionarea bolii.

Cercetătorii descriu studiul ca fiind „revoluţionar", deşi sunt necesare investigaţii suplimentare pe un număr mai mare de pacienţi pentru a confirma aceste rezultate promiţătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici