Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge

Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge

Consumul zilnic de nuci aduce mari beneficii persoanelor care suferă de sindromul metabolic, afecţiune definită prin obezitate, un nivel ridicat al colesterolului în organism, hipertensiune arterială şi diabet, sunt de părere specialiştii în nutriţie, citaţi de ediţia engleză a site-ului rusesc Pravda.
Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge

Acestea au un conţinut ridicat de minerale – fier, potasiu, fosfor, magneziu şi iod, vitamine – A, E, B, P si C, aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine.

Datorită grăsimilor nesaturate, care se găsesc în proporţie de 60 la sută din conţinutul nucilor, precum şi a potasiului şi magneziului, fructele sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse afecţiuni cardiovasculare. În plus, studiile au arătat că datorită acestor grăsimi nucile reduc nivelul colesterolului „rău” din organism şi întăresc pereţii vaselor sanguine.

Citeşte mai multe despre beneficiile nucilor pe www.gandul.info.