- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.01.2025, 12:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
UE trebuie să abordeze de urgenţă problema deficitului de apă şi să găsească noi modalităţi de finanţare a îmbunătăţirii conductelor cu scurgeri, a declarat comisarul pentru mediu al blocului comunitar.
Urmărește
1239 afișări
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
Jessika Roswall, care a preluat această funcţie în decembrie, a declarat pentru Financial Times că concentrarea neobosită a UE asupra asigurării energiei după invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina a avut loc în detrimentul eforturilor de a aborda o criză a aprovizionării cu apă care ar urma să aibă un impact major asupra afacerilor.
„Am vorbit prea puţin despre apă şi am vorbit despre eficienţa energetică şi energie, energie, energie. Acestea sunt foarte importante, desigur, dar apa este, de asemenea, foarte importantă, iar în Europa există o penurie”, a spus ea.
„Întreprinderile înţeleg acest lucru acum pentru că am avut secete în Europa şi apoi vedem că centralele nucleare nu funcţionează cu adevărat şi vedem că transportul pe râurile mari nu funcţionează ... aceasta este o chestiune urgentă”, a adăugat Roswall.
Penuria de apă afectează o cincime din teritoriul UE şi aproape o treime din populaţia sa în fiecare an, conform celui mai mare studiu de până acum privind starea apei din blocul comunitar, publicat de Agenţia Europeană de Mediu în octombrie.
De asemenea, numărul şi intensitatea secetelor au „crescut dramatic” în UE, suprafeţele şi numărul persoanelor afectate crescând cu aproape 20% între 1976 şi 2006, conform Organizaţiei Meteorologice Mondiale.
Fermierii, în special, au suferit scăderi abrupte ale randamentului culturilor, dar impactul stresului hidric va afecta şi alte industrii.
Aproape un sfert din apa tratată se pierde în timpul distribuţiei, conform cifrelor Comisiei Europene.
Întrebat dacă consumatorii vor trebui să plătească facturi mai mari pentru apă, Roswall a declarat că acest lucru este de competenţa municipalităţilor, dar a adăugat că „trebuie să căutăm noi modalităţi inovatoare de finanţare” a conductelor şi a instalaţiilor de purificare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Investiţiile străine din Bulgaria se prăbuşesc din cauza nesiguranţei economice şi politice
-
1,3 milioane de dolari pentru un ton de 276 de kilograme - un lanţ de restaurante de sushi a plătit a doilea cel mai mare preţ din istorie
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Deficitul bugetar al României atinge cote alarmante în 2024. Ce ne așteaptă în 2025
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cât alcool este prea mult? Experţii explică diferenţa dintre consumul excesiv şi consumul intensiv
Citește și: Microplasticele ar putea afecta fertilitatea, plămânii şi sistemul digestiv, arată un nou studiu
Citește și: Cel mai poluat oraş din lume
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe