- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (01.02.2024, 14:17)
Nu doar Musk a creat implantul cerebral, ci sunt zeci de proiecte în întreaga lume
- Cipul lui Elon Musk este cel mai cunoscut proiect de implant cerebral, dar există zeci de alte proiecte similare în întreaga lume.
- Zeci de companii lucrează la dezvoltarea acestei tehnologii, care ar putea revoluţiona modul în care tratăm afecţiunile neurologice şi ne îmbunătăţim performanţele.
Urmărește
148 afișări
Nu doar Musk a creat implantul cerebral, ci sunt zeci de proiecte în întreaga lume
Numeroase experimente au fost făcute şi în Italia, unde se lucrează pentru a se ajunge la primele implanturi în interiorul cortexului cerebral uman, scrie ANSA.
,,Tehnologia introdusă de compania lui Musk este cea mai puţin invazivă şi cea mai eficientă testată până acum", observă bioinginerul Silvestro Micera: „Ideea implanturilor cerebrale s-a născut cu mulţi ani în urmă, iar primul experiment a fost publicat în revista Nature în 2006”.
De atunci, tehnologia a evoluat de la implanturi rigide de silicon la unii mai flexibili, mai puţin invazivi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Italia, motorul cipurilor implantabile
Gian Nicola Angotzi, cercetător la Institutul Italian de Tehnologie, observă că cele mai mari progrese în domeniul cipurilor implantabile au fost înregistrate în ultimii 10 ani. Aici s-a născut noul cip compact cu peste o mie de electrozi.
A fost urmată o abordare diferită: pe acelaşi cip se află atât contactele care detectează activitatea neuronilor, cât şi componentele electronice care le amplifică şi le citesc. Acest lucru, spune Angotzi, a dus la două evoluţii, dintre care una face posibilă citirea datelor cu o rezoluţie foarte mare.
Faţă de tehnologiile existente, ,,Neuralink nu a făcut nimic nou. Foloseşte electrozi pasivi implantabili cu electronica de amplificare în afara implantului. Noutatea constă în aducerea electrozilor pe un substrat flexibil şi dispune, de asemenea, de un robot pentru a implanta cipurile în mod automat”, spune cercetătorul italian.
Concurentul direct al Neuralink, Blackrok Neurotech, are la activ 19 ani de cercetări, 1.700 de publicaţii ştiinţifice şi 12 implanturi pe oameni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Primul pacient uman cu cip cerebral de la compania Neuralink a lui Elon Musk se recuperează bine
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe