Nuca de cocos protejează ficatul de efectele alcoolului

Nuca de cocos conţine în proporţie de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi "bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrităţii şi fermităţii organismului, spun medicii nutriţionişti, informează Gândul.

Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Nuca de cocos protejează ficatul de efectele alcoolului

Nuca de cocos protejează ficatul de efectele alcoolului (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit specialiştilor, aceste grăsimi sunt esenţiale pentru absorbţia calciului în oase şi protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului şi alimentaţiei bogate în kilocalorii.

De asemenea, fructul întăreşte sistemul imunitar, iar acizii Omega 3 conţinuţi se absorb mai bine la nivelul ţesutului atunci când regimul alimentar este bogat în acizi saturaţi. Medicii nutriţionişti recomandă nuca de cocos persoanelor care doresc să îşi menţină silueta, deoarece ajută la reglarea metabolismului.

În plus, fructul este un aliat de nădejde în cazul răcelilor, deoarece are proprietăţi antivirale şi influenţează stoparea dezvoltării virusului gripal.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici