- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.10.2008, 16:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul cazurilor de diabet ar putea ajunge la 30% din populaţia ţării
Numărul cazurilor de diabet ar putea ajunge la 30% din populaţia ţării în următorul deceniu, în condiţiile creşterii alarmante a numărului de îmbolnăviri în ultimii ani, potrivit specialiştilor care au luat parte la un simpozion dedicat lansării unui nou medicament pentru diabetul zaharat de tip 2.
Urmărește
130 afișări
Numărul cazurilor de diabet ar putea ajunge la 30% din populaţia ţării (Imagine: www.daily-diabetic.com)
Directorul Institutului de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Păulescu", profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, a declarat că în 2007 au fost înregistrate 81.605 noi cazuri de diabet, de peste două ori mai mult decât în 1999.
"În condiţiile creşterii alarmante a numărului de îmbolnăvirii, România ar putea ajunge ca în următoriu deceniu, 30 la sută din populaţie să dezvolte această maladie", a declarat profesorul Ionescu-Târgovişte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Simpozionul de la Poiana Braşov a fost organizat pentru lansarea pe piaţa românească a unui medicament revoluţionar pentru diabetul zaharat de tip 2. Este vorba despre Januvia (sitagliptină MSD), cu administrare o dată pe zi.
Medicamentul este primul aprobat dintr-o nouă clasă de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai dipeptidil-peptidazei-4 (DPP-4), medicamente care cresc propria capacitate a organismului de a scădea nivelul zaharurilor din sânge (glicemiei) atunci când acesta este ridicat. Mecanismul de acţiune al inhibitorilor DPP-4 este diferit de acela al oricăror agenţi de scădere a glicemiei disponibili în prezent.
Januvia este un inhibitor DPP-4 selectiv. Inhibitorii DPP-4 acţionează prin amplificarea unui proces natural al organismului care reduce glicemia. Atunci când nivelul glicemiei este crescut, incretinele acţionează în două moduri pentru a ajuta corpul să regleze nivelul ridicat al glicemiei: determină pancreasul să crească eliberarea de insulină şi semnalizează ficatului să înceteze producerea de glucoză. Inhibitorii DPP-4 sporesc capacitatea proprie a organismului de a controla nivelul glicemiei prin creşterea nivelurilor active ai acestor hormoni ai incretinei din organism, ceea ce ajută la scăderea glicemiei la pacienţii cu diabet zaharat de tip 2.
Medicamentul este aprobată în peste 60 de ţări, incluzând toate ţările din UE şi SUA.
„Diabetul zaharat reprezintă o epidemie în creştere, ce nu dă semne de declin. Astăzi, şase decese în fiecare minut sunt datorate complicaţiilor din urma diabetului şi se aşteaptă ca acest număr să crească”, a spus Peter Loescher, preşedinte al Global Human Health, Merck & Co. Inc, compania care a lansat medicamentul.
Profesorul Radu Lichiardopol de la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N.C. Paulescu” Bucureşti a explicat că administrarea sitaglipinei în conduita terapeutică trebuie făcută cât mai precoce, încă de la debutul clinic al bolii, în asociere cu metformin.
"Studiile clinice au demonstrat că incretinele exercită un efect de stabilizare pe termen lung al echilibrului metabolic şi acesta ar putea fi explicat printr-un efect de protecţie a masei celulelor beta-pancreatice. Diabetul zaharat de tip 2 este o boală progresivă. Cu timpul, capacitatea de a secreta insulina scade deoarece şi masa celulelor beta-pancreatice scade progresiv. Astfel, cu cât administrarea tratamentului bazat pe incretine este mai precoce în cursul istoriei naturale a bolii, cu atât este mai bine”, a explicat Lichiardopol.
În studiile clinice de dezvoltare, cu loturi de control, tratamentul cu Januvia nu a fost asociat cu creşterea în greutate faţă de nivelul de pornire, iar incidenţa hipoglicemiei (atunci când nivelul glicemiei scade prea mult) a fost similară cu cea pentru placebo.
Diabetul zaharat de tip 2 este o afecţiune în care organismul are un nivel ridicat al zaharurilor sau al glucozei în sânge. La diabetul zaharat de tip 2, organismul poate să nu producă suficientă insulină (hormon care ajută organismul să utilizeze glucoza), insulina pe care o produce poate să nu funcţioneze cum ar trebui, sau organismul poate produce prea multă glucoză.
Pacienţii cu această afecţiune pot să dezvolte boli cardiace, ale rinichilor, orbire, probleme vasculare sau neurologice ce pot conduce la amputări, şi se pot situa la un grad sporit de mortalitate.
Diabetul zaharat este a cincea cauză de deces la nivel mondial. Mai mult de 194 de milioane de oameni au diabet. Acest număr va depăşi 333 de milioane până în 2025, dacă nu se face nimic pentru a stopa epidemia.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate