Numărul spitalizărilor cauzate de Covid creşte în urma apariţiei unei noi variante. Ce este FLiRT

  • Datele Agenţiei de Securitate Sanitară din Regatul Unit (UKHSA) arată că spitalizările Covid au crescut cu 24% în ultima săptămână.
  • Un grup de mutaţii Covid denumit colectiv FLiRT a apărut recent.
  • Creşterea a fost mai mare la persoanele cu vârsta de 85 de ani şi peste.
2061 afișări
Imaginea articolului Numărul spitalizărilor cauzate de Covid creşte în urma apariţiei unei noi variante. Ce este FLiRT

Numărul spitalizărilor cauzate de Covid creşte în urma apariţiei unei noi variante. Ce este FLiRT

Experţii au avertizat că pandemia de Covid „nu a dispărut” după o creştere a infecţiilor şi a spitalizărilor despre care se crede că au fost cauzate de noi variante ale virusului, conform The Independent.

Un grup de mutaţii Covid a apărut recent şi este denumit colectiv FLiRT.

Potrivit Agenţiei de Securitate Sanitară din Regatul Unit (UKHSA), spitalizările Covid au crescut cu 24% în săptămâna de duminică, de la 3,31 la 100.000 de persoane faţă de 2,67 la 100.000 în săptămâna precedentă. Profesorul Lawrence Young, virusolog la Universitatea Warwick, a declarat că cifrele ar trebui să servească drept semnal de alarmă pentru cei care cred că virusul a dispărut.

„Virusul nu a dispărut şi cu siguranţă nu este o infecţie sezonieră”, a declarat el pentru iNews.

„O combinaţie de noi variante de virus, mai infecţioase, şi scăderea imunităţii contribuie foarte probabil la aceste niveluri crescute de infecţie. Speranţa este că acest lucru nu va duce la un val mare de infecţie, dar trebuie să fim foarte atenţi.”

Cifrele separate ale UKHSA arată că au existat 2.053 de cazuri de Covid înregistrate în săptămâna până la 12 iunie. Aceasta a fost o creştere de 148 de cazuri, sau 7%, faţă de perioada anterioară de şapte zile. Spitalizările au fost mai mari la persoanele cu vârsta de 85 de ani şi peste.

Agenţia a declarat că termenul FLiRT a fost inspirat de numele mutaţiilor din codul genetic al variantelor, care descind din JN.1 cu varianta BA.2.86 ca părinte. Potrivit UKHSA, trei şiruri ale variantei FLiRT denumite KP.1.1, KP.2 şi KP.3 au fost responsabile pentru 40 % din toate cazurile de Covid din Regatul Unit începând cu aprilie 2024. KP.2 a condus la o creştere a numărului de cazuri în primăvară, iar KP.3 pare să alimenteze începutul unei creşteri verii.

Un purtător de cuvânt al UKHSA a declarat: „UKHSA continuă să monitorizeze datele referitoare la noile variante atât în Marea Britanie, cât şi la nivel internaţional, evaluând gravitatea acestora şi eficacitatea continuă a vaccinurilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici