- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.04.2024, 18:11)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nutriţioniştii recomandă nuci pentru diverse obiective de sănătate
- Seminţele de dovleac şi nucile braziliene sunt apreciate pentru beneficiile lor în susţinerea sănătăţii femeilor, datorită conţinutului ridicat de magneziu, zinc şi seleniu, esenţiale pentru echilibrul hormonal şi sănătatea oaselor.
- Seminţele de floarea-soarelui şi cânepă sunt recomandate pentru conţinutul lor scăzut de calorii şi grăsimi, împreună cu proteinele şi fibrele care promovează saţietatea şi asigură nutrienţi esenţiali într-o dietă de slăbire.
- Fisticurile şi alunele de pădure sunt evidenţiate pentru conţinutul lor bogat de fibre şi proteine, care ajută la menţinerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control, fiind în acelaşi timp opţiuni alimentare cu un conţinut caloric redus.
Urmărește
1095 afișări
Sursa foto: Pexels
În lumea gustărilor sănătoase, nucile şi seminţele se evidenţiază ca fiind adevărate surse de nutriţie, oferind o opţiune convenabilă şi satisfăcătoare, încărcată cu fibre, grăsimi sănătoase şi proteine, scrie HuffPost.
Ca alternative la gustările tradiţionale precum chipsurile şi batoanele de ciocolată, nucile au câştigat recunoaştere pentru potenţialul lor de a preveni problemele cronice de sănătate, oferind în acelaşi timp o soluţie eficientă pentru a ţine sub control foamea dintre mese.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Cu toate acestea, navigarea prin gama variată de nuci disponibile poate fi descurajantă, cu sfaturi contradictorii care circulă adesea cu privire la care soiuri sunt cu adevărat benefice. Astfel, experţi în nutriţie au identificat cele mai bune nuci şi seminţe pentru obiective specifice de sănătate, de la sănătatea femeilor şi pierderea în greutate până la gestionarea zahărului din sânge, sănătatea inimii şi sănătatea creierului.
Pentru sănătatea femeilor, nutriţioniştii recomandă includerea seminţelor de dovleac în dietă datorită conţinutului lor bogat de magneziu, crucial pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei. În plus, nucile braziliene sunt lăudate pentru conţinutul lor de seleniu, care joacă un rol vital în echilibrul hormonal în timpul sarcinii şi a regularităţii menstruale.
Cei care se concentrează pe pierderea în greutate pot găsi benefice seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de cânepă, dat fiind conţinutul lor mai scăzut de calorii şi grăsimi în comparaţie cu alte nuci şi seminţe. Aceste opţiuni oferă nutrienţi esenţiali precum proteine şi fibre, promovând saţietatea şi contribuind la gestionarea greutăţii.
În ceea ce priveşte gestionarea zahărului din sânge, fisticurile şi alunele de pădure sunt evidenţiate pentru conţinutul lor de fibre şi proteine, care pot contribui la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge. În plus, alunele de pădure conţin acid oleic, care ar putea îmbunătăţi sensibilitatea la insulină, reducând riscul de diabet.
Pentru persoanele care îşi prioritizează sănătatea inimii, migdalele şi nucile sunt recomandate pentru capacitatea lor de a controla tensiunea arterială şi de a reduce nivelurile de colesterol. De asemenea, nucile pecan oferă beneficii cardiovasculare datorită grăsimilor sănătoase şi conţinutului lor de fibre.
În ceea ce priveşte sănătatea creierului, nucile sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, care ar putea reduce riscul de declin cognitiv şi Alzheimer.
În cele din urmă, nucile mixte oferă o combinaţie cuprinzătoare de nutrienţi, inclusiv acizi graşi omega-3 şi seleniu, care contribuie la reducerea inflamaţiei şi stresului oxidativ, promovând sănătatea generală a inimii şi a creierului.
Din punct de vedere nutriţional, consumul de arahide contribuie la senzaţia de saţietate datorită conţinutului de fibre, grăsimi sănătoase şi proteine. De asemenea, acestea conţin antioxidanţi, cum ar fi flavonoidele, care acţionează pentru a elimina radicalii liberi şi pentru a proteja împotriva cancerului.
Caju este un tip de nucă sunt bogată în proteine, ceea ce ajută la senzaţia de saţietate. Aceste nuci sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, care ajută la scăderea nivelului de colesterol şi optimizează sănătatea inimii.
Cu toate acestea, în timp ce nucile oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate, nutriţioniştii subliniază importanţa controlului porţiilor datorită densităţii lor calorice. Pre-porţionarea nucilor poate ajuta la prevenirea supraconsumului şi asigurarea unei gustări echilibrate, susţinând indivizii în atingerea obiectivelor lor de sănătate în mod eficient.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe