- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (16.06.2009, 20:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O bacterie descoperită în gheaţa, readusă la viaţă după 120.000 de ani
O bacterie descoperită în gheaţa din Groenlanda, la o adâncime de peste trei kilometri, a fost readusă la viaţă în laborator de cercetătorii americani, după un "somn" de 120.000 de ani, informează dailymail.com.
Urmărește
82 afișări
O bacterie descoperită în gheaţa, readusă la viaţă după 120.000 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii americani consideră că acest microb neobişnuit ar putea conţine indicii despre modul în care viaţa ar putea să supravieţuiască pe alte planete.
Oamenii de ştiinţă au reuşit să le readucă la viaţă printr-un proces foarte lent de încălzire graduală a probelor de gheaţă, timp de 11 luni şi jumătate.
Pe măsură ce aceste celule, denumite Herminiimonas glaciei, s-au trezit la viaţă şi au început să se înmulţească, au apărut mici colonii de bacterii, de culoare purpurie-maronie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
-
De la Mesopotamia la Calendarul Gregorian: Cum am ajuns să sărbătorim Anul Nou pe 1 ianuarie
-
BNR reuşeşte să păstreze cursul extrem de stabil şi afişează o cotaţie de 4,9741 lei/euro în ultima zi bancară din an
-
Generaţia europeană a României, la majorat: peste 3,6 milioane de copii s-au născut într-o Românie europeană, iar ei reprezintă astăzi aproape 20% din populaţia României.
Herminiimonas glaciei aparţine unei familii rare de "ultramicro" bacterii care trăiesc în condiţii extreme. Ele au dimensiuni extrem de mici, chiar şi pentru o bacterie, fiind de 50 de ori mai mici decât bacteria Escherichia coli (E. coli).
Jennifer Loveland-Curtze de la Pennsylvania State University, coordonatoarea acestor experimente, consideră că aceste microcelule ar putea oferi oamenilor de ştiinţă indicii despre modul în care viaţa ar putea supravieţui în condiţii extreme, pe alte planete.
"Studiul acestor bacterii poate să ne releve modul în care celulele supravieţuiesc şi chiar se multiplică în condiţii de mediu extrem de ostile, precum temperaturi sub - 56 grade Celsius, cantităţi scăzute de oxigen şi de nutrimente, presiune mare şi un spaţiu limitat", a explicat cercetătoarea americană.
Aceste bacterii nu sunt periculoase pentru oameni, au precizat oamenii de ştiinţă americani.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Fake sau originală? Walmart a produs copii după gențile Birkin, denumite Wirkin. Cât costă produsul dupe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe