- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BAIKONUR, (15.05.2012, 10:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi la bord, a decolat spre ISS - GALERIE FOTO
O capsulă rusească Soyuz a fost lansată spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), marţi, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, având la bord trei astronauţi - doi ruşi şi un american -, în cadrul unei misiuni spaţiale care va dura până în luna septembrie.
Urmărește
383 afișări
O capsulă Soyuz, cu trei astronauţi la bord, a decolat spre ISS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ruşii Ghenadi Padalka şi Serghei Revine şi americanul Joseph Acaba au decolat la ora 03.01 GMT, la bordul capsulei Soyuz TMA-04M, din stepele din această fostă republică sovietică din Asia Centrală.
Capsula s-a plasat pe orbita Terrei la câteva minute după lansare, au indicat specialiştii ruşi.
Conectarea cu ISS este prevăzută să aibă loc joi, la ora 04.39 GMT.
În măsura în care timpul le va permite, astronauţii de la bordul ISS au declarat că intenţionează să urmărească meciurile de fotbal de la Euro 2012, ce vor avea loc în Ucraina şi Polonia în perioada 8 iunie - 1 iulie, dar şi Jocurile Olimpice de vară de la Londra, în perioada 27 iulie - 12 august, a precizat Ghenadi Padalka.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Lansarea acestei capsule Soyuz a fost amânată timp de o lună şi jumătate, după descoperirea unei fisuri într-unul din pereţii vehiculului spaţial prevăzut iniţial pentru această misiune, la care s-a renunţat apoi din motive de securitate.
Rusia a cunoscut o serie de eşecuri în sectorul spaţial în ultimii ani, care au cauzat pierderea mai multor sateliţi, dar şi distrugerea unui vehicul de tip cargo care urma să aprovizioneze ISS.
Comandantul misiunii Soyuz TMA-04M, Ghenadi Padalka, se află la cel de-al patrulea zbor în spaţiu şi a petrecut un total de 585 de ore pe orbita terestră, efectuând numeroase ieşiri în spaţiu.
Rusul Serghei Revine efectuează primul său zbor spaţial, iar pentru americanul Joseph Acaba aceasta va fi prima lui misiune lungă în spaţiu - va avea o durată de 126 de zile -, după un prim zbor de scurtă durată.
Cei trei astronauţi se vor alătura rusului Oleg Kononenko, americanului Don Pettit şi olandezului Andre Kuipers, aflaţi în prezent la bordul ISS.
După ultimul zbor al unei navete spaţiale americane, în iulie 2011, NASA depinde de capsulele ruseşti Soyuz pentru a-şi trimite astonauţii la bordul ISS, până la crearea unui nou vehicul spaţial american, prevăzut să fie lansat cel mai devreme în anul 2015.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta