- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (11.08.2011, 08:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă armă împotriva teroriştilor: SUA testează un avion pe care îl lansează în spaţiu - VIDEO
Un avion experimental fără pilot, care poate ajunge la o viteză de 20.900 de kilometri pe oră, va fi testat joi. Falcon HTV-2 va fi lansat în spaţiu la bordul unei rachete, apoi se va întoarce către Pământ.
Urmărește
9686 afișări
O nouă armă împotriva teroriştilor: SUA testează un avion pe care îl lansează în spaţiu
Testul anterior de zbor a durat doar nouă minute, iar avionul a fost distrus intenţionat, ca măsură de siguranţă, din cauza dificultăţilor tehnice, scrie dailymail.co.uk.
Dacă vremea o va permite, racheta care va duce avionul în spaţiu va decola de la Baza Air Force Vandenberg din California. Odată ajuns în spaţiu, avionul se va separa de rachetă şi va coborî pe Pământ la o viteză colosală. Drumul dintre New York şi Los Angeles, care în mod normal durează cinci ore, poate fi parcurs de acest avion în doar 12 minute.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Proiectul este realizat de Pentagon şi de Agenţia de Cercetare a Proiectelor de Apărare şi face parte dintr-o generaţie de arme hipersonice care pot lovi mai repede decât rachetele. Armata SUA speră că aceste avioane vor putea elimina teroriştii din orice colţ al lumii în mai puţin de o oră.
Dave Neyland, directorul Biroului Tactic din cadrul Agenţiei de Cercetare a Proiectelor de Apărare, a declarat că instituţia vrea să cunoască mai multe date tehnice pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei supersonice.
"Am câştigat date valoroase de la primul zbor, am făcut câteva modificări pentru a îmbunătăţi acest avion şi acum suntem gata de test", a declarat Dave Neyland.
Primul zbor al Falcon a colectat date despre aerodinamică, navigare şi despre modul în care căldura afectează avionul. Inginerii nu au aflat motivul exact al defecţiunilor de la primul zbor, care a avut loc anul trecut în aprilie, însă au existat speculaţii conform cărora avionul s-a încins prea tare.
Ideea avionului a început să prindă contur în 2003, în cadrul unui proiect militar de cercetare vizând construirea unui avion care să poată atinge, eventual cu bombe la bord, orice punct de pe glob, în mai puţin de o oră.
Avionul a fost testat în condiţii tuneluri de vânt pe calculator, dar acestea pot simula viteze de până la 15 Mach (peste 18.300 de kilometri pe oră). Un test real este singura modalitate de a afla dacă avionul va continua să zboare la asemenea viteze.
În zborul de joi vor fi testate şi materialele compozite de carbon, destinate să suporte temperaturi extreme, de aproximativ 2.000 de grade Celsius, temperaturi superioare punctului de topire a oţelului. Învelişul avionului şi sistemul său de navigaţie, care-i va controla traiectoria, în timp ce se deplasează cu aproape 6,4 kilometri pe secundă, va fi supus unor asemenea temperaturi.
Designul şi forma aerodinamică a avionului au fost optimizate, în urma unui zbor-test întrerupt, în aprilie 2010. După cele nouă minute ale misiunii, în care a avut loc un zbor de 139 de secunde cu viteaza de 22 Mach (peste 26.800 de kilometri pe oră), computerul de la bord a detectat o anomalie şi a ordonat avionului să plonjeze în ocean, din motive de securitate.
Spre deosebire de alte lansări de rachete, aceasta nu va fi difuzată în direct, dar va fi posibil ca traiectoria avionului să fie urmărită pe contul Twitter @DARPA_News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe