- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (09.11.2009, 17:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă metodă de tratare a accidentelor la coloana vertebrală
Un tratament care constă în injectarea unor sfere polimerice de mici dimensiuni în spatele şoarecilor ce au suferit accidente la nivelul coloanei vertebrale a ajutat animalele să îşi recapete capacitatea de mişcare şi a contribuit la prevenirea afecţiunile secundare ce apar după aceste traumatisme.
Urmărește
576 afișări
O nouă metodă de tratare a accidentelor la coloana vertebrală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit Reuters, acest tratament experimental foloseşte mai multe sfere, denumite agregate (micele) copolimerice, care fuzionează cu nervii afectaţi în urma accidentului şi previne inflamarea acestora, eliminând riscul de producere a unor vătămări suplimentare a nervilor din jur.
"Ceea ce am făcut noi aici a fost să inventăm o nouă metodă de tratare a accidentelor coloanei vertebrale, într-o fază incipientă", a explicat Ji-Xin Cheng, de la Universitatea Purdue din statul american Indiana, coordonatorul acestui studiu ce a fost publicat în revista Nature Nanomedicine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Micelele copolimerice, al căror diametru este de 100 de ori mai mic decât cel al unei hematii, sunt utilizate de peste trei decenii în medicină, cu rol de agent transportator pentru medicamente în organism.
"În cazul nostru, aceste structuri au un nou scop. Nu le folosim pentru a transporta medicamente, ci ca un agent de reparare a membranelor celulare", a explicat Ji-Xin Cheng.
Acest tratament profită de avantajele şi de proprietăţile chimice ale micelelor, care ajută la vindecarea membranelor celulare vătămate şi împiedică producerea unor vătămări secundare. Micelele sunt fabricate din doi polimeri diferiţi - unul hidrofobic, ce nu poate fi dizolvat, şi un altul cu un strat exterior hidrofilic, care se dizolvă foarte uşor.
Atunci când aceste sfere de mici dimensiuni sunt injectate în fluxul sangvin, ele se îndreaptă către zona vătămată, iar polimerul cu strat exterior hidrofilic se aplică imediat peste membrana vătămată, căptuşind ca un plasture întreaga zonă. Nucleul acestor polimeri menţin membrana stabilă.
Studiile efectuate pe şoareci, folosind micele vopsite într-o anumită substanţă colorată, au demonstrat faptul că aceste nanoparticule au migrat până la zona vătămată.
Animalele ce au fost tratate cu aceste sfere la puţin timp după producerea accidentului în zona coloanei vertebrale şi-au recăpătat controlul asupra tuturor celor patru membre, spre deosebire de celelalte animale. Testele de toxicitate au demonstrat că tratamentul este 100% sigur şi că nu prezintă riscuri pentru organism.
Studiile viitoare vor încerca să determine cu exactitate momentul în care acest tratament trebuie acordat pacienţilor, după un traumatism, pentru a obţine maximum de beneficii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe