- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (14.12.2009, 12:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă metodă pentru detectarea precoce a cancerului
Cercetătorii au folosit cu succes nanosenzori pentru detectarea precoce a cancerului, printr-o analiză rapidă a probelor de sânge, şi nanomateriale poroase, pentru eliberarea mai eficientă a medicamentelor în interiorul corpului, potrivit unor studii publicate duminică în revista Nanotechnology.
Urmărește
82 afișări
O nouă metodă pentru detectarea precoce a cancerului (Imagine: Mediafax Foto)
Senzorii cu nano-fire, concepuţi de echipa coordonată de Mark Reed, profesor la Universitatea Yale din Statele Unite, identifică prezenţa în sânge, în doar 20 de minute, a marcatorilor antigeni specifici cancerului mamar şi cancerului de prostată.
Oamenii de ştiinţă au pus la punct o metodă care concentrează aceşti antigeni în jurul unui circuit electronic care face posibilă detectarea lor, chiar atunci când este vorba de o concentraţie foarte slabă, de ordinul unui picogram (1 picogram reprezintă 10 la puterea minus nouă ditr-un gram) într-un mililitru de sânge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
"Această tehnică ne permite să detectăm concentraţia unui singur grăunte de sare dizolvat într-o piscină mare", se afirmă într-un comunicat al Universităţii Yale.
Noua metodă ar putea fi folosită şi pentru testarea în acelaşi timp a unui număr mare de marcatori biologici specifici altor maladii, precum cancerul ovarian şi bolile cardiovasculare.
La rândul ei, o echipă de cercetători francezi, al cărei studiu a fost publicat în revista Nature Materials, a prezentat o nouă metodă de difuzare eficientă a medicamentelor în interiorul organismului uman.
Aceşti cercetători au folosit materiale solide poroase cristalizate şi biodegradabile pentru a înmagazina o cantitate mai mare de medicamente, care sunt eliberate "într-o manieră controlată" în organism, printr-o injecţie intravenoasă, potrivit unui comunicat postat de Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).
Această invenţie a echipei coordonate de Gérad Férey de la Institutul Lavoisier din Franţa a fost deja testată pe medicamente antivirale (împotriva maladiei SIDA) şi antitumorale (împotriva unor forme de cancer).
Aceste materiale noi au dimensiuni de ordinul a patru nanometri (a miliarda parte dintr-un metru) şi pot să stocheze molecule mari şi medicamente. Ele permit, totodată, prin imagerie medicală, monitorizarea parcursului medicamentului prin corp până la organul-ţintă.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe