- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (11.07.2009, 13:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă operaţie cu laser poate preveni pierderea vederii a milioane de pacienţi
O operaţie revoluţionară cu laser poate să oprească avansarea degenerării maculare cauzată de vârstă (AMD), una dintre formele comune de orbire, care îi face pe pacienţi să devină incapabili să citească, să conducă sau să trăiască independent, relatează dailymail.co.uk.
Urmărește
277 afișări
O nouă operaţie cu laser poate preveni pierderea vederii a milioane de pacienţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)
Această intervenţie chirurgicală poate fi efectuată în 15 minute de către orice medic oftalmolog. Deşi nu poate să vindece pacienţii care sunt deja orbi, această tehnică revoluţionară poate să ajute generaţia actuală, care nu va mai avea probleme cu vederea atunci când va ajunge la vârsta a treia.
Persoanele cu un istoric al acestei boli în familie ar putea să se trateze prin această tehnică în jurul vârstei de 30 de ani.
Procedura este sigură şi nedureroasă şi scuteşte sistemele naţionale de sănătate din fiecare ţară de plata a multor milioane de euro pentru tratamentul degenerării maculare cauzată de vârstă (AMD).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
Organizaţiile de caritate au primit cu căldură această veste, însă au avertizat asupra faptului că noua tehnică medicală ar putea să fie disponibilă publicului larg abia peste câţiva ani.
AMD este cauzată de "defectarea" unei zone de aproximativ cinci milimetri din jurul centrului retinei, denumită "macula", responsabilă cu vederea centrală la oameni. Această boală este principala cauză care conduce la orbire, în cazul pacienţilor de peste 60 de ani, iar aproximativ 200.000 de britanici suferă anual din cauza acestei maladii.
Nu există niciun tratament pentru cea mai comună formă întâlnită a bolii - forma "uscată". Forma "umedă", mai agresivă, în care noile vase de sânge provoacă mici hemoragii în spatele retinei, poate fi totuşi stabilizată cu ajutorul medicamentelor.
Noua tehnică a fost inventată de profesorul John Marshall, oftalmolog la King's College din Londra. Această tehnică reîntinereşte membrana Bruch - un strat subţire din spatele retinei - oferind celulelor din retină, sensibile la lumină, nutrimentele de care au nevoie şi înlocuind reziduurile produse de celulele din retină pe măsură ce acestea sunt înlocuite. Dar membranele celulelor îşi pierd în cele din urmă capacitatea de a elimina reziduurile, permiţând acumularea acestora. Ele pot deveni atât de afectate încât celulele fotosensibile din retină încep să moară.
Într-un experiment pe 100 de diabetici, profesorul Marshall a descoperit că folosirea laserului stimulează membrana obosită, obligând celulele să se reactiveze. După ce aceste celule sunt "energizate" cu laser, ele încep să cureţe din nou reziduurile celulare acumulate.
Pacienţii spun că acest tratament a condus la o "îmbunătăţire semnificativă" a vederii lor. Tehnica se bazează pe o operaţie noninvazivă care foloseşte un laser modificat, care emite fascicule de lumină ce nu cauzează niciun rău celulelor fotosensibile şi nici nu produce vreo încălzire a zonei respective.
Profesorul Marshall tratează în prezent 200 de pacienţi suferind de AMD la un ochi, aceasta fiind una din etapele procedurale ale celui de-al doilea test de omologare. Aceşti pacienţi se îmbolnăvesc, de regulă, şi la celălalt ochi în mai puţin de trei ani.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe