- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (11.08.2008, 13:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană
Cercetătorii britanici au descoperit o nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană, iar această descoperire ar putea fi benefică pentru dezvoltarea unor noi tratamente pentru carii şi gingivită, potrivit unei reviste specializate în microbiologie.
Urmărește
777 afișări
O nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană
Cercetătorii au descoperit în interiorul ţesuturilor sănătoase şi tumorale, prelevate de la participanţii la acest studiu, trei specii neidentificate ale unui tip de bacterie numită Prevotella.
Bacteriile Prevotella fac parte din flora microbiană normală umană şi sunt asociate diverselor boli orale şi infecţiilor din alte părţi ale organismului.
"Această specie a fost izolată în interiorul ţesuturilor gurii, mai mult în interiorul ţesuturilor sănătoase decât în ţesuturile tumorile bucale. Studiul vine în sprijinul altor cercetări ce arată că bacteriile orale pot invada ţesuturile şi celulele" din organism, a declarat profesorul William Wade, de la King's College Dental Institute, din Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Cariile şi gingivita reprezintă cele mai frecvente maladii infecţioase în cazul oamenilor şi sunt provocate de modificările florei microbiene prezentă în cavitatea bucală.
Compoziţia microorganismelor din cavitatea bucală ar putea ajuta cercetătorii să descopere noi modalităţi de prevenire şi tratare a bolilor orale, potrivit profesorului Wade.
"Gura umană sănătoasă conţine o varietate enormă de microbi, incluzând virusuri, ciuperci, protozoare, bacterii. Bacteriile sunt cele mai numeroase: fiecare mililitru de salivă conţine circa 100 de milioane şi există peste 600 de specii diferite de bacterii în cavitatea bucală. Aproximativ jumătate dintre acestea urmează să fie cercetate şi încercăm să oferim o descriere şi o denumire noilor specii", a explicat profesorul.
Studiul a fost publicat în numărul din luna august al revistei International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology (IJSEM).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe