O nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană

Cercetătorii britanici au descoperit o nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană, iar această descoperire ar putea fi benefică pentru dezvoltarea unor noi tratamente pentru carii şi gingivită, potrivit unei reviste specializate în microbiologie.

Urmărește
777 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană

O nouă specie de bacterie în cavitatea bucală umană

Cercetătorii au descoperit în interiorul ţesuturilor sănătoase şi tumorale, prelevate de la participanţii la acest studiu, trei specii neidentificate ale unui tip de bacterie numită Prevotella.

Bacteriile Prevotella fac parte din flora microbiană normală umană şi sunt asociate diverselor boli orale şi infecţiilor din alte părţi ale organismului.

"Această specie a fost izolată în interiorul ţesuturilor gurii, mai mult în interiorul ţesuturilor sănătoase decât în ţesuturile tumorile bucale. Studiul vine în sprijinul altor cercetări ce arată că bacteriile orale pot invada ţesuturile şi celulele" din organism, a declarat profesorul William Wade, de la King's College Dental Institute, din Londra.

Cariile şi gingivita reprezintă cele mai frecvente maladii infecţioase în cazul oamenilor şi sunt provocate de modificările florei microbiene prezentă în cavitatea bucală.

Compoziţia microorganismelor din cavitatea bucală ar putea ajuta cercetătorii să descopere noi modalităţi de prevenire şi tratare a bolilor orale, potrivit profesorului Wade.

"Gura umană sănătoasă conţine o varietate enormă de microbi, incluzând virusuri, ciuperci, protozoare, bacterii. Bacteriile sunt cele mai numeroase: fiecare mililitru de salivă conţine circa 100 de milioane şi există peste 600 de specii diferite de bacterii în cavitatea bucală. Aproximativ jumătate dintre acestea urmează să fie cercetate şi încercăm să oferim o descriere şi o denumire noilor specii", a explicat profesorul.

Studiul a fost publicat în numărul din luna august al revistei International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology (IJSEM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici