- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.02.2011, 15:36)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă substanţă obţinută din curcuma stimulează regenerarea celulelor cerebrale
O nouă substanţă derivată din curcuma, un condiment renumit pentru efectele sale antioxidante, protejează celulele cerebrale şi stimulează regenerarea acestora după producerea unui accident vascular.
Urmărește
352 afișări
O nouă substanţă obţinută din curcuma stimulează regenerarea celulelor cerebrale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Testele au fost efectuate pe animale - iepuri -, iar rezultatele studiului au fost prezentate miercuri, la Los Angeles, în cadrul Conferinţei anuale organizate de American Stroke Association.
Noua moleculă, denumită CNB-001, acţionează asupra mecanismelor care protejează ţesuturile cerebrale şi contribuie la regenerarea lor după un atac cerebral.
Studiul a fost coordonat de medicul Paul Lapchak, directorul departamentului de cercetare din cadrul secţiei de neurologie de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Molecula CNB-001 nu dizolvă cheagurile care au obstrucţionat un vas sangvin din creier şi care au provocat astfel un atac cerebral, ci contribuie la repararea distrugerilor provocate în ţesuturi la nivel molecular din cauza privării de oxigen şi nutrimente din sânge.
Curcuma, denumită şi "şofran indian", este studiată de mulţi ani de cercetătorii care încearcă să o folosească pentru a trata maladiile şi accidentele cerebrale.
Deşi curcuma este o substanţă cu proprietăţi promiţătoare, ea prezintă totuşi câteva inconveniente. Este slab absorbită de organism şi nu reuşeşte să ajungă la ţintă într-o concentraţie mare, deoarece se diluează foarte repede. În plus, este blocată de un mecanism natural de protecţie care împiedică substanţele străine să ajungă la nivelul creierului.
În schimb, molecula CNB-001 este "înzestrată cu acelaşi număr mare de virtuţi ca şi curcuma, însă are capacitatea de a trece fără probleme de bariera naturală de protecţie cerebrală şi putând astfel să fie distribuită în creier, pentru a stimula acele mecanisme ce joacă un rol cheie pentru supravieţuirea neuronilor", a explicat Paul Lapchak.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe