- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (06.10.2013, 09:07)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă tehnică de stimulare a producţiei de ovule la femeile sterile, creată de cercetători
Cercetătorii americani au creat o tehnică inovatoare care permite stimularea producţiei de ovule la anumite femei sterile, cu ajutorul căreia una dintre paciente, din Japonia, a reuşit să dea naştere unui copil sănătos.
Urmărește
772 afișări
O nouă tehnică de stimulare a producţiei de ovule la femeile sterile, creată de cercetători
Folosind această tehnică, medicii de la Spitalul Universitar St. Marianna din Kawasaki, Japonia, au recoltat ovule de la cinci femei suferind de insuficienţă ovariană primară. Una dintre aceste femei a născut un copil, iar o alta este însărcinată, au precizat autorii studiului, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Un număr de 27 de femei japoneze au participat la acest experiment, iar cercetătorii au putut să preleveze de la cinci dintre ele ovule ajuns la maturitate, capabile să fie fertilizate in vitro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Deşi această tehnică nu a fost testată pe femei care suferă de alte tipuri de sterilitate, autorii studiului intenţionează să iniţieze un nou studiu pentru a determina dacă pacientele care suferă de menopauză precoce provocată de tratamente anticanceroase precum radioterapia şi chimioterapia ar putea beneficia la rândul lor de pe urma acestei metode.
Cercetătorii doresc, de asemenea, să testeze aceeaşi tehnică pe femei infertile, în vârstă de 40-45 ani.
Noul procedeu, pe care inventatorii săi l-au denumit "activare in vitro", necesită extragerea unei părţi dintr-un ovar pentru a-l trata şi a-l reimplanta în apropiere de trompele uterine (tuburile lui Falloppio), mici tuburi care fac legătura între ovare şi uter.
Pacientele sunt tratate cu hormoni pentru a stimula creşterea ţesuturilor specializate din ovare, denumite foliculi, în care se dezvoltă ovulele.
"Femeile care suferă de insuficienţă ovariană primară ajung la menopauză foarte devreme, înaintea vârstei de 40 de ani", a dezvăluit Aaron Hsueh, profesor de ginecologie la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Stanford din California, coordonatorul studiului.
"Studiile precedente au arătate că aceste femei au încă foliculi foarte mici şi, deşi ele nu mai au ciclu menstrual, considerăm că ele pot fi încă tratate. Rezultatele obţinute ne fac să sperăm că acest grup de paciente pot fi tratate cu succes", a subliniat Aaron Hsueh.
"Pentru femeile suferind de insuficienţă ovariană, donarea de ovule era singura speranţă până acum pentru a avea un copil", a declarat medicul Kazuhiro Kawamura, profesor de ginecologie la Universitatea St. Martianna.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe