- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (26.08.2010, 16:27)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi
O nouă terapie, care influenţează o anumită genă a cărei mutaţie este asociată cu un număr mare de cazuri de melanom avansat, a determinat o reducere considerabilă a tumorilor pentru 80% din totalul pacienţilor, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fost publicate recent în SUA.
Urmărește
337 afișări
O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit AFP, acest tratament experimental administrat pe cale orală, numit PLX4032, neutralizează gena BRAF, a cărei mutaţie este prezentă în 60% din cazurile de melanom. Acest agent împiedică gena să producă o anumită proteină care joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului.
"Nu am observat niciodată până acum o rată a răspunsurilor de 80% pentru niciunul dintre tratamentele administrate în cazurile de melanom avansat. Este remarcabil", a declarat medicul Paul Chapman, de la spitalul Memorial Sloan-Kettering din New York, unul dintre principalii autori ai studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Melanomul metastazat lasă puţine speranţe de supravieţuire şi se numără printre principalele motive de mortalitate în cazul pacienţilor tineri bolnavi de cancer", a precizat, la rândul său, medicul Keith Flaherty, de la Massachusetts General Hospital, coordonatorul testelor clinice.
Studiul a fost publicat în revista medicală americană The New England Journal of Medicine.
"Deşi înlăturarea pe cale chirurgicală a melanomului aflat într-o fază incipientă de dezvoltare este în general încununată de succes, de îndată ce acest cancer de piele se răspândeşte la alte organe din corp, pronosticul este sumbru", spun specialiştii. Perioada de supravieţuire după diagnosticare este de cel mult nouă luni.
Rezultatele testului clinic preliminar (faza 1), realizat pe 55 de pacienţi, ca şi rezultatele parţiale obţinute în urma unei extensii a acestui test, la care au participat 32 de bolnavi, au demonstrat că un număr mare de tumori s-au redus cu mare rapiditate, iar în cazul unora dintre pacienţi calitatea vieţii s-a ameliorat într-un mod spectaculos.
"Acest studiu marchează începutul medicinei personalizate în combaterea melanomului", a declarat medicul Paul Chapman.
Micşorarea tumorilor a fost observată în toate organele în care melanomul se răspândeşte, de regulă în ficat, intestinul mic şi oase.
Efectele secundare ale tratamentului PLX4032, pus la punct de laboratoarele elveţiene Roche în colaborare cu grupul american Plexxikone, sunt relativ minore - erupţii cutanate, greaţă şi senzaţia de oboseală.
Un test clinic de fază 3, ultimul stadiu înainte de depunerea documentaţiei pentru obţinerea brevetului de comercializare, are loc în aceste zile şi va indica dacă PLX4032 prelungeşte în mod real viaţa pacienţilor.
În luna iunie, un test de faza 3 a demonstrat că Ipilimumab, un anticorp administrat intravenos, ce stimulează sistemul imunitar, a permis pentru prima oară o creştere substanţială a speranţei de viaţă pentru bolnavii suferind de melanom în stare avansată.
Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de piele produce circa 66.000 de decese în fiecare an, pe plan mondial, în 80% dintre aceste cazuri fiind vorba de melanom. Peste jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu melanom au mai puţin de 59 de ani.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe