- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MEXICO CITY, (04.07.2008, 17:55)
O peşteră închisă timp de 30 de ani ar putea aduce noi date despre civilizaţiile precolumbiene
Arheologii au deschis o peşteră de sub o piramidă din complexul de la Teotihuacan, din Mexic, ce a fost închisă timp de 30 de ani, pentru a căuta indicii despre prăbuşirea misterioasă a unuia dintre cele mai mari oraşe ale civilizaţiilor precolumbiene.
Urmărește
29 afișări
O peşteră închisă timp de 30 de ani ar putea dezvălui date noi despre civilizaţia aztecă
Piramidele din piatră de la Teotihuacan, atracţie turistică aflată la o oră distanţă de Mexico City, au fost descoperite de azteci în anul 1500 d.Cr., cu puţin timp înainte de sosirea exploratorilor spanioli în Mexic.
Până în prezent au fost descoperite puţine detalii despre civilizaţia care a construit imensul oraş, cu o arhitectură ceremonială şi temple geometrice, incendiat şi abandonat în anul 700 d.Cr.
Arheologii au redeschis un sistem de peşteri, care se află la o adâncime de şase metri sub Piramida Soarelui şi care se continuă cu un tunel cu o lungime de 90 de metri şi o înălţime de aproximativ doi metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Cercetătorii spun că noile excavaţii începute în această lună ar putea oferi indicii despre ritualurile sacre ale oamenilor care au locuit oraşul, ulterior numit "Locul în care bărbaţii devin zei", despre care aztecii credeau că este divin.
"Credem că peştera avea un scop ritualic. Ofrande erau plasate la capătul tunelului. Vrem să aflăm de ce şi când au închis peştera oamenii de la Teotihuacan", a declarat arheologul mexican Alejandro Sarabia.
El a mai spus că tunelul a fost descoperit la începutul anilor '70, fiind închis la puţin timp după, aproape toate informaţiile despre această descoperire fiind pierdute odată cu moartea arheologilor care au participat la lucrări.
Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul din cele mai vechi complexuri arheologice. În perioada sa de maximă prosperitate era populat de aproape 200.000 de oameni, rivalizând ca mărime cu Roma antică.
În prezent, este înconjurat de cartiere sărăcăcioase. Cu toate acestea, mii de turişti vizitează anual piramida uriaşă din piatră, înaltă de 65 de metri, pentru a celebra echinocţiul de primăvară.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1074. Preşedintele Lituaniei cere implicarea Ucrainei în negocierile de pace şi o apărare regională mai puternică / Trump sugerează că el şi Putin ar putea face paşi „semnificativi” pentru a opri războiul din Ucraina
-
ieri, 22:34
Cel mai bogat om din India îşi propune să construiască cel mai mare centru de date din lume