- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.10.2010, 10:05)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O pilulă eficientă împotriva cancerului ar putea fi comercializată peste câţiva ani
O pilulă eficientă împotriva cancerului, care speculează deficienţele din structura ADN-ului celulelor care cauzează această maladie, ar putea fi lansată pe piaţă peste câţiva ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Kings College London din Marea Britanie, relatează dailymail.co.uk.
Urmărește
97 afișări
O pilulă eficientă împotriva cancerului ar putea fi comercializată peste câţiva ani (Imagine: Mediafax Foto)
Cercetătorii britanici de la Kings College London susţin că se află la o distanţă de doar câţiva ani de lansarea pe piaţă a primei pilule care va putea să distrugă cancerul, după ce au descoperit câteva deficienţe în structura ADN-ului celulelor care cauzează această maladie.
Oamenii de ştiinţă au descoperit o mutaţie, prezentă în anumite celule canceroase, care i-a condus la concluzia că aceste celule nu pot să îşi repare propria structură genetică "avariată".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Cercetătorii britanici consideră că pot exploata acest "călcâi al lui Ahile", folosind medicamente utilizate în cadrul terapiilor genice, administrate sub forma unor pilule sau injecţii, cu scopul de a ataca ADN-ul celulelor canceroase.
Descoperirea acestei incapacităţi a cancerului de a-şi repara propriile celule ar putea fi considerată o descoperire majoră a ştiinţei medicale, ce ar putea pune capăt tratamentelor dureroase folosite în zilele noastre, cum este cazul chimioterapiei.
Istoria acestei descoperiri medicale, efectuată de medicii de la Kings College London, coordonaţi de profesorul specialist în leucemie Ghulam Mufti, va fi prezentată în cadrul emisiunii de televiziune "Horizon", ce va fi difuzată de postul BBC2.
Profesorul Mufti a declarat că medicii încearcă să producă deja o serie de medicamente noi, ţinând cont de clasificarea tipurilor de cancer în funcţie de activitatea lor genetică, nu de locul în care maladia se declanşează prima oară în organism.
În opinia sa, oamenii de ştiinţă se află astfel foarte aproape de descoperirea unui tratament pentru cancer, prin studierea ADN-ului celulelor tumorale.
Această metodă îşi are originea în urmă cu 10 ani, când oamenii de ştiinţă au alcătuit în premieră o "hartă" cu toate cele trei miliarde de "litere" care alcătuiesc secvenţa completă a genomului uman.
"Un lucru e sigur. După ce reuşita înregistrată de Human Genome Project, descoperirile făcute au fost absolut fenomenale. De aceea, sunt sigur că peste puţin timp, să zicem în deceniul următor, vom putea identifica tratamentul corect pentru fiecare tip de pacient. Pe măsură ce timpul va trece, pentru cele mai multe dintre tipurile de cancer va exista câte un tratament-ţintă", a declarat profesorul britanic.
În prezent, cercetătorii de la Breakthrough Breast Cancer Research Centre din Londra testează deja un anumit medicament, care atacă celulele canceroase, speculând incapacitatea acestora de a-şi repara propria structură genetică avariată.
Noul medicament, care nu prezintă efecte secundare, inhibă capacitatea celulelor de a se repara şi regenera pe cale naturală atunci când apar anumite "defecte" în codul lor genetic.
Atunci când medicamentul este administrat în concentraţie mică, celulele sănătoase sunt suficient de puternice pentru a supravieţui tratamentului, în timp ce celulele canceroase ce nu îşi pot repara codul genetic sunt complet distruse.
Oamenii de ştiinţă de la Sanger Institute din Cambridgeshire, unul dintre centrele de top care au participat la Human Genome Project, folosesc computere ultraperformante pentru a identifica diferenţele dintre ADN-ul celulelor canceroase şi ADN-ul celulelor sănătoase ale aceluiaşi pacient.
Mike Stratton, directorul acestui institut, consideră că această metodă va putea conduce la obţinerea în curând nu doar a unor tratamente eficiente împotriva cancerului, ci şi a unor medicamente care vor putea preveni complet declanşarea bolii.
O metodă asemănătoare a fost utilizată pentru obţinerea unui medicament, aflat în etapa de testare, folosit în cadrul unor terapii genice împotriva fibrozei cistice.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe