- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (03.08.2009, 17:17)
O proteină a fost identificată drept cauză a naşterilor premature
O proteină care declanşează naşterea prematură când detectează bacterii în organism a fost identificată de cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra, care au descoperit şi o cale de a bloca acest proces, responsabil de cele mai multe cazuri de moarte infantilă, potrivit bbc.co.uk.
Urmărește
33 afișări
O proteină a fost identificată drept cauză a naşterilor premature (Imagine: Mediafax Foto)
Naşterile premature reprezintă principala cauză de moarte infantilă, dar şi pentru apariţia unor dizabilităţi grave, precum surzenie, orbire sau probleme de învăţare. Copiii care se nasc prematur se luptă să supravieţuiască, unii mor în primele zile de viaţă extra-uterină, iar alţii pot petrece şi luni de zile la terapie intensivă. În Marea Britanie, naşterile premature reprezintă o cheltuială anuală estimată la aproape un miliard de lire sterline.
Cercetătorii de la Imperial College din Londra au izolat proteina TLR4, care provoacă naşterile premature, şi au descoperit şi o cale de a stopa acest proces, deşi va fi nevoie de cercetări adiţionale.
Această proteină declanşează inflamaţii atunci când detectează bacterii, ceea ce cauzează naşterea prematură. Însă bacteriile se găsesc în uter la majoritatea femeilor însărcinate şi totuşi nu toate intră în travaliu prematur. Astfel, s-a demonstrat că naşterea prematură nu se declanşează pentru a salva viaţa mamei, atunci când există o infecţie serioasă, aşa cum se credea înainte, pentru că proteina nou identificată nu acţionează ca reacţie la o infecţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Profesorul Philip Bennett, cercetător principal la Institutul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie de la Imperial College, a spus că oamenii din echipa care a realizat studiul se bucură că au găsit o cale de a bloca un factor important ce duce la naşterea prematură. "Chiar dacă mai este nevoie de cercetare, considerăm că acesta este un pas înainte în dezvoltarea unor tratamente care să prevină naşterea prematură", a mai spus Bennett.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe