O rachetă sud-coreeană, care trebuia să plaseze un satelit pe orbită, s-a prăbuşit - VIDEO

Racheta sud-coreeană Naro-1, lansată joi pentru a plasa un satelit pe orbită, pare că a explodat în zbor, imediat după decolare, aceasta reprezentând o nouă lovitură dură pentru Coreea de Sud, care aspiră la statutul de putere spaţială.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului O rachetă sud-coreeană, care trebuia să plaseze un satelit pe orbită, s-a prăbuşit - VIDEO

O rachetă sud-coreeană, care trebuia să plaseze un satelit pe orbită, s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că racheta Naro a explodat în zbor" după doar 137 de secunde de la lansare, a declarat jurnaliştilor Ahn Byong-Man, ministrul pentru Ştiinţă şi Tehnologie.

Cu doar puţin timp înainte, postul de televiziune YTN anunţa că racheta a deviat de la traiectorie, la o altitudine de 70 de kilometri, după care s-a prăbuşit.

Inginerii din cadrul Centrului Spaţial Naro (sud) au pierdut contactul cu racheta după doar câteva minute de la decolare, la ora 08.01 GMT (11.01, ora României), potrivit lui Lee Joo-Jin, directorul Institutului coreean de Cercetare Aerospaţială.

Satelitul ştiinţific urma să se desprindă de rachetă la altitudinea de 302 kilometri. Lansarea satelitului a fost anulată cu o zi înainte, din cauza unei disfuncţionalităţi a sistemului împotriva incendiului.

Un test precedent a eşuat, în august 2009, din cauza unei probleme la separarea treptelor.

Acest nou eşec reprezintă o altă lovitură dură pentru Coreea de Sud, care dezvoltă, de mai mulţi ani, un program spaţial, şi care aspiră să se alăture clubului restrâns al celor nouă ţări care au reuşit să plaseze un satelit pe orbită.

Această ţară a cheltuit 500 de miliarde de woni (400 de milioane de dolari) cu proiectul Naro-1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici