- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (17.04.2009, 13:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O sinucidere are loc în lume la fiecare 40 de secunde
Cel puţin un milion de persoane se sinucid în fiecare an în lume, însemnând că o persoană se sinucide la fiecare 40 de secunde, potrivit unui articol publicat în revista medicală britanică The Lancet.
Urmărește
1704 afișări
O sinucidere are loc în lume la fiecare 40 de secunde (Imagine:Mediafax Foto)
Suicidul reprezintă a zecea cauză a mortalităţii pe plan mondial, cu 1,5% din totalul deceselor. China totalizează 30% din cazurile de sinucidere, iar în statele fostei Uniuni Sovietice, acest fenomen a căpătat o amploare alarmantă.
În Europa, rata sinuciderilor este, în general, mai ridicată în ţările nordice, au explicat autorii acestui articol, Keith Howton de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) şi Kees van Heeringen de la Spitalul universitar din Gand (Belgia). Un efect al latitudinii asupra ratei sinuciderilor a fost evidenţiat de studii efectuate în Japonia, care au sugerat existenţa unui anumit impact avut de durata luminozităţii zilnice asupra psihicului uman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
În ţările dezvoltate, numărul bărbaţilor care se sinucid este de două ori mai mare decât cel al femeilor, iar această diferenţă tinde să se mărească în viitor. În schimb, în China, numărul femei care se sinucid este mai mare decât cel al bărbaţilor.
În cele mai multe ţări, persoanele în vârstă sunt cele mai afectate, chiar dacă în ultimii 50 de ani, procentul tentativelor de sinucidere a crescul şi în categoria tinerilor.
Rata sinuciderilor atinge un maxim în cursul primăverii, în special la bărbaţi, iar persoanele născute primăvara sau la începutul verii, în special dacă sunt femei, prezintă un risc crescut de sinucidere.
Populaţiile indigene, precum aborigenii din Australia, înregistrează o rată a sinuciderilor mai ridicată, probabil din cauza marginalizării sociale şi a unui nivel crescut al alcoolismului.
Deşi nu reprezintă o surpriză, articolul din The Lancet precizează şi faptul că numărul sinucigaşilor şomeri este mult mai mare decât al sinucigaşilor care lucrează. Anumite profesii par să sporească acest risc, în special profesiile medicale sau paramedicale, care permit un acces facil la medicamente. Anesteziştii reprezintă categoria profesională care prezintă cel mai mare risc.
În general, bărbaţii apelează la metode considerate violente (spânzurare sau arme de foc), iar femeile preferă metode mai puţin spectaculoase, precum otrăvirea.
Accesibilitatea pare să fie un factor determinant în privinţa alegerii metodei de sinucidere. În Statele Unite, recurgerea la armele de foc este majoritară. În zonele rurale din ţările în dezvoltare, ingestia pesticidelor reprezintă principala metodă utilizată.
Problemele de sănătate mintală constituie şi ele un factor de risc major. 90% dintre persoanele care îşi pun capăt vieţii au suferit de tulburări psihiatrice şi de depresie, care cresc de 15 - 20 de ori acest risc.
Antecedentele în familie, în privinţa cazurilor de sinucidere, dublează acest risc pentru femei. Maladiile precum cancer, SIDA sau scleroza în plăci măresc şi ele acest risc.
Şi alţi factori sunt implicaţi, precum violenţele fizice şi abuzurile sexuale suferite în timpul copilăriei sau anumite evenimente speciale, precum catastrofele naturale sau decesul unor persoane celebre.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe