- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (09.04.2015, 16:27)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O sondă spaţială americană va ajunge pentru prima dată lângă atmosfera înaltă a Soarelui, în 2018
NASA a dezvăluit, miercuri, o serie de detalii despre o nouă misiune spaţială foarte ambiţioasă, ce vizează expedierea unei sonde care va ajunge lângă atmosfera înaltă a Soarelui, în 2018, marcând astfel o premieră în istoria explorării spaţiale, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
260 afișări
O sondă spaţială americană va ajunge pentru prima dată lângă atmosfera înaltă a Soarelui, în 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sonda spaţială Solar Probe Plus va avea la bord patru instrumente moderne care vor ajunge lângă coroana solară şi vor studia vânturile solare şi particulele încărcate cu energie care sunt propulsate în spaţiu de către Soare.
În momentul apropierii sale maximale de astru, temperaturile din jurul sondei vor ajunge la aproximativ 1.371 grade Celsius.
Solar Probe Plus va fi lansată cu ajutorul rachetei United Launch Alliance Delta 4-Heavy de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Fereastra de lansare va dura 20 de zile şi va debuta pe 31 iulie 2018.
Sonda americană va efectua şapte orbite în jurul planetei Venus înainte de a reduce distanţa care o va separa de Soare.
Apoi, Solar Probe Plus va realiza 24 de rotaţii în jurul Soarelui. Pe parcursul celor mai apropiate trei dintre ele, sonda va ajunge la o distanţă de doar 6,1 milioane de kilometri de suprafaţa Soarelui.
Oamenii de ştiinţă doreau de multă vreme să lanseze o sondă în atmosfera înaltă a Soarelui pentru a înţelege mai bine fenomenele aflate în spatele vânturilor solare şi a materialului stelar pe care acestea îl transportă apoi în tot Sistemul Solar.
Obiectivele principale ale misiunii Solar Probe Plus sunt următoarele: detectarea fluxului de energie solară, înţelegerea felului în care se încălzeşte coroana solară şi explorarea mecanismelor fizice care contribuie la accelerarea vânturilor solare şi a particulelor încărcate cu energie.
Pentru a realiza aceste obiective, Solar Probe Plus va transporta la bordul ei patru instrumente. Acestea vor analiza şi fotografia vânturile solare şi vor studia câmpurile magnetice, plasma şi particulele încărcate cu energie solară.
Sonda şi instrumentele sale vor fi protejate de căldura uriaşă emisă de Soare cu ajutorul unui scut termic, fabricat dintr-un compus pe bază de carbon, care va avea o grosime de 11,4 centimetri.
După lansare, vehiculul american se va îndrepta direct spre Soare şi va explora astfel o regiune a Sistemului Solar în care nu a mai ajuns până acum nicio sondă fabricată pe Terra.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe