- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.09.2011, 10:44)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O substanţă miraculoasă sintetizată din ficatul rechinilor ar putea vindeca o serie de infecţii virale
Scualamina, o substanţă sintetizată de ficatul rechinilor, ar putea fi folosită pentru a combate anumite virusuri umane, precum virusul hepatitei şi cel al febrei galbene, au anunţat cercetătorii americani.
Urmărește
576 afișări
O substanţă miraculoasă sintetizată din ficatul rechinilor ar putea vindeca o serie de infecţii virale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Proprietăţile antibiotice ale scualaminei erau deja cunoscute încă de la descoperirea acestei substanţe, în anul 1993, însă acest studiu, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Science, este primul care a examinat impactul ei potenţial asupra virusurilor.
Cercetătorii de la Universitatea Georgetown din Washington au descoperit că această substanţă reuşeşte să limiteze răspândirea infecţiilor virale la animale şi, în unele cazuri, chiar să le vindece.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Testele de laborator au arătat că substanţa poate "să inhibe infectarea celulelor sanguine de către virusul febrei Dengue, ca şi infectarea celulelor ficatului uman cu hepatita B şi D", se afirmă în concluziile acestui studiu.
Testele efectuate pe animale au arătat rezultate similare în ceea ce priveşte febra galbenă şi virusul encefalitei ecvine de Est (EEE), dar şi pentru un tip de herpes care afectează rozătoarele.
"Este vorba de o substanţă promiţătoare care, în principiul ei activ şi în structura ei chimică, nu are nimic în comun cu alte substanţe studiate în prezent pentru tratarea virusurilor", a declarat profesorul Michael Zasloff, descoperitorul scualaminei.
Profesorul Zasloff consideră că dozajul ideal de scualamină nu a fost încă determinat cu precizie, însă medicii vor să înceapă în curând primele teste pe pacienţi umani.
Scualamina nu prezintă pericole pentru organismul uman şi a fost deja avută în vedere pentru combaterea cancerului şi a unor boli oculare. Aceste teste sunt încă în desfăşurare.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe